- Home
- Coronavirus
- (04.04.2020, 11:49)
- Georgiana Dulgheru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Afaceri cu suferinţa lumii. Franţa şi Canada acuză SUA că le-au ”furat” măştile comandate în China. Reacţia americanilor
Francezii acuză că americanii supralicitiează şi „plătesc de trei sau patru ori” pe măştile comandate de Franţa din China. Administraţia americană neagă
Urmărește
4521 afișări
Afaceri cu suferinţa lumii. Franţa şi Canada acuză SUA că le-au ”furat” măştile comandate în China. Reacţia americanilor
Preşedintele regiunii Île-de-France (regiunea Paris), Valérie Pécresse, a anunţat joi, că a ratat o încărcătură de măşti din China din cauza Statelor Unite. Americanii au fost acuzaţi că au dat sume de bani mai mari decât Franţa pentru comenzi deja plasate, în mijlocul unei penurii globale din cauza noului coronavirus, relatează Le Parisien.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„Ni s-a supralicitat o comandă de către americani care au şi prelaut-o”, a acuzat Valérie Pécresse. Acest lucru nu a avut consecinţe financiare, deoarece „nu am plătit nimic în avans”. Pur şi simplu „ne-a scăpat, nu am putut-o avea, nu putem plasa comanda”, pledează ea.
"Noi plătim la livrare pentru că vrem să vedem măştile în timp ce americanii plătesc cash şi fără să vadă, ceea ce în mod necesar poate fi mai atractiv pentru unii care doar caută să facă afaceri cu suferinţa întregii lumi", a explicat aceasta.
La BFMTV, Valérie Pécresse a lămurit ulterior că nu doreşte să cumpere produse pe nevăzute „cu banii contribuabililor”. „Am fi acuzati că dam măşti expirate sau deteriorate”, argumentează ea, referindu-se la „o serie de escroci care au devenit furnizori de măşti” în timp de criză.
Statele Unite neagă categoric aceste acuzaţii. „Guvernul Statelor Unite nu a cumpărat nicio mască care să fie livrată de China în Franţa. Informaţiile care pretind altfel sunt complet false ", insistă un înalt funcţionar al administraţiei americane cu condiţia de anonimat.
"Vânătoare de comori"
Aceste suspiciuni nu sunt noi. Miercuri, preşedintele regiunii Grand Est, Jean Rottner, a regretat că „pe pista aeroportului americanii scot banii şi plătesc de trei sau patru ori pentru comenzile pe care le-am făcut, deci trebuie să luptăm cu adevărat”. Şi joi, prim-ministrul canadian a cerut serviciilor sale să investigheze rapoartele de presă despre măştile comandate din China de către Canada, care ar fi fost deturnate de Statele Unite, spunând că este „foarte îngrijorat”.
"Au trecut doar zece zile de când statul a autorizat regiunile să comande măşti", iar în ultimele zece zile, "suntem cu toţii la o vânătoare de comori, aceste măşti care pot salva vieţi", subliniază Valérie Pécresse.
Aceasta din urmă este totuşi mulţumita că a reuşit să înfiinţeze „canale sigure cu companii chineze care au contract cu regiunea pariziană” şi care ne vor „furniza foarte regulat, în fiecare săptămână, în toată această criză. “.
Valérie Pécresse a putut primi 5 milioane de măşti destinate agenţiilor de sănătate pentru „personal medical, medici, farmacişti, case de îngrijire a bătrânilor ...”, dar şi „oraşe şi departamente care au o mare nevoie ”.
Aceste măşti au fost transportate cu un avion de marfă special închiriat, deoarece, a subliniat ea, „a fost necesar să se lupte pentru a le livra”, în timp ce „China a suspendat un număr mare de zboruri către Franţa” .
Franţa a comandat recent „mai mult de un miliard de măşti”, în special din China
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe