- Home
- Coronavirus
- (22.04.2020, 13:50)
- Alexandru Irimia
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anunţul Kremlinului referitor la crearea coronavirusului în laborator: 94% sunt similare
Rusia a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus şi un număr record de decese într-o zi, iar situaţia crizei din ţară a continuă să se agraveze.
Urmărește
5047 afișări
Anunţul Kremlinului referitor la crearea coronavirusului în laborator: 94% sunt similare
Marţi, au fost raportate 5.642 de cazuri noi, care au dus la un total de 52.763 de pacienţi diagnosticaţi cu virusul. Bilanţul negru a continuat să crească, iar 51 de pesroane au murit într-o zi, fiind cel mai mare număr de decese înregistrat intr-o singură zi, anunţă oficialii ruşi.
Oficialii din guvern sunt de părere că că virusul nu a fost creat în laborator şi au solicitat medicilor să efectueze nişte cercetări amănunţite, care să demonstreze dacă acest virus a fost sau nu fabricat în laboratoare, relatează Daily Mail.
Veronika Skvortsova, şefa Agenţiei Medicale-Biologice Federale a Rusiei (FMBA) şi fost ministru al sănătăţii, a fost întrebată dacă virusul pandemic poate fi artificial.
„Această întrebare nu este uşoară. Este nevoie de un studiu foarte important ”, a spus ea pentru postul de radio rusă One. „Niciuna dintre versiuni nu poate fi exclusă.”De asemenea, aceasta a mai declarat că: „Putem observa un număr destul de mare de fragmente distincte virusului de ruda sa foarte apropiată, SARS. Sunt aproximativ 94% similare, restul este diferit. Cred că trebuie să efectuăm o cercetare foarte serioasă.", a spus medicul.
Chiar dacă criza Rusiei s-a agravat, Kremlinul a susţinut că a vindecat primii trei pacienţi care au folosit plasma de sânge prelevată de la persoane care s-au recuperat deja.
„Sperăm că numărul acestor recuperări va continua să crească şi că această metodă de tratament ne va ajuta să facem faţă pandemiei coronavirusului", a declarat viceprimarul din Moscova, Anastasia Rakova.
Tratamentul funcţionează prin inundarea fluxului sanguin al unei persoane infectate cu anticorpii care combat virusul, preluat de la cineva al cărui sistem imunitar l-a bătut deja. O cercetare majoră este în curs de realizare s-au oferit voluntari la Moscova şi vor fi recompensaţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sănătatea oamenilor şi a afacerilor nu e direct proporţională cu vârsta. Oamenii trebuie să se întoarcă la muncă
Citește și: ANPC: Nu există NICIO dovadă că virusul s-ar transmite de pe ambalaje alimentelor, la om. Totodată, nu există risc real de infectare prin alimente
Citește și: Pandemia ne învaţă că nu putem face mofturi. Ce se întâmplă cu job-urile din Horeca, după pandemie?
Citește și: Reacţia surprinzătoare a lui Donald Trump la auzul veştii că dictatorul Kim Jong Un ar fi în pericol de moarte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe