Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a lansat paşaportul de călătorie digital. Singapore Airlines a testat deja aplicaţia

  • Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA) a lansat un paşaport de sănătate digital care va sprijini redeschiderea în siguranţă a frontierelor.
  • Aplicaţia mobilă conţine informaţii solicitate de multe autorităţi şi le va permite pasagerilor să călătorească în siguranţă.
  • Primul proiect-pilot a început pe 15 martie pe ruta Londra-Singapore oferită de Singapore Airlines.
  • Lansarea aplicaţiei pentru iOS este programată pentru mijlocul lunii aprilie 2021 şi lansarea pentru Android, pentru sfârşitul lunii aprilie 2021.
  • Aplicaţia IATA Travel Pass va fi gratuită, orice persoană o va putea descăra pe telefon şi o va putea folosi fără niciun cost.
Urmărește
485 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a lansat paşaportul de călătorie digital. Singapore Airlines a testat deja aplicaţia

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a lansat paşaportul de călătorie digital. Singapore Airlines a testat deja aplicaţia

Paşaportul permite laboratoarelor autorizate şi centrelor de testare să distribuie în siguranţă certificatele de testare şi de vaccinare pacienţilor care vor să călătorească.

Pasagerii pot crea apoi un paşaport digital şi pot partaja certificate de testare sau de vaccinare cu companiile aeriene şi autorităţile pentru a facilita călătoria.

Paşaportul de călătorie conţine informaţii pentru a verifica dacă un pasager este eligibil să călătorească în siguranţă.

Un aspect important este faptul că informaţiile furnizate prin aplicaţie sunt verificate. Paşaportul de călătorie digital este un mijloc sigur de gestionare a cerinţelor de sănătate, mult mai eficient decât certificatele şi adeverinţele pe hârtie.

IATA Travel Pass îi va ajuta pe oameni să călătorească în siguranţă, îndeplinind în acelaşi timp orice cerinţe guvernamentale pentru testele COVID-19 sau vaccinuri.

Ce va cuprinde IATA Travel Pass

  • Registrul global al cerinţelor de sănătate - pentru a găsi informaţii exacte cu privire la cerinţele de călătorie, testare şi vaccinare pentru călătorii;
  • Registrul global al centrelor de testare / vaccinare - pentru identificarea centrelor de testare şi a laboratoarelor în ţara vizitată, care îndeplinesc standardele pentru testarea şi cerinţele de vaccinare ale destinaţiei;
  • Aplicaţia de laborator - pentru a localiza laboratoare şi centre de testare autorizate pentru a distribui în siguranţă certificatele de testare şi vaccinare;
  • Modulul paşaport digital - pentru a permite pasagerilor să creeze un „paşaport digital”, să primească certificate de testare şi vaccinare şi să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru călătoria lor şi să facă dovada companiilor aeriene şi autorităţilor pentru a facilita călătoria.

IATA a colaborat recent cu Etihad Airways, Emirates şi Qatar Airways pentru a lansa Travel Pass pentru pasageri, potrivit Business Traveller.

Etihad va oferi oaspeţilor paşaportul digital pentru zborurile din Abu Dhabi, în primul trimestru al anului 2021.

Emirates va lansa paşaportul pentru clienţii care călătoresc din Dubai în aprilie.

Qatar Airways a început testarea aplicaţiei pe ruta sa Doha-Istanbul.

Air New Zealand a anunţat că intenţionează să testeze IATA Travel Pass pe zborurile dintre Auckland şi Sydney din aprilie.

Malaysia Airlines intenţionează să încorporeze permisul în propria aplicaţie mobilă.

Air Baltic va efectua un test de trei săptămâni pentru clienţii de pe rutele companiei aeriene letone Riga-Amsterdam şi Riga-Oslo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici