Bacteriile intestinale influenţează severitatea bolii COVID-19 . Ce spun studiile

  • Cercetătorii au descoperit că microorganismele intestinale la pacienţii cu COVID-19 sunt foarte diferite de cele de la persoanele neinfectate.
  • Deşi COVID-19 este în primul rând o boală respiratorie, studiile sugerează că tractul gastro-intestinal influenţează această boală.
Urmărește
4834 afișări
Imaginea articolului Bacteriile intestinale influenţează severitatea bolii COVID-19 . Ce spun studiile

Bacteriile intestinale influenţează severitatea bloii COVID-19 . Ce spun studiile

Organismele microscopice care trăiesc în intestinele noastre pot influenţa severitatea bolii COVID-19 şi răspunsul imun al organismului la aceasta, dar şi persistenţa simptomelor în timp, au raportat cercetătorii, potrivit Reuters.

 „Pacienţilor cu COVID-19 le lipsesc anumite bacterii bune care reglează sistemul nostru imunitar”, a spus dr. Siew Ng de la Universitatea Chineză din Hong Kong.

Prezenţa unui sortiment anormal de bacterii intestinale sau „disbioză” persistă după dispariţia virusului şi ar putea juca un rol important în păstrarea simptomelor de lungă durată care afectează unii pacienţi.

Echipa de cercetare a dezvoltat o formulă orală de bacterii vii cunoscute sub numele de probiotice şi o capsulă specială pentru a proteja organismele până când ajung în intestin.

„Comparativ cu pacienţii trataţi standard, studiul nostru pilot a arătat că mai mulţi pacienţi cu COVID-19 care au primit formula noastră de imunitate la microbiomi au scăpat complet de simptomele provocate de boală”, a spus Siew Ng, adăugând că celor care au primit formula li s-au redus semnificativ markerii pentru inflamaţia din sânge, au crescut favorabil bacteriile din scaun şi au dezvoltat anticorpi neutralizanţi împotriva virusului.

Asocierile dintre compoziţia microbiotei intestinale, nivelurile de citokine şi markerii inflamatori la pacienţii cu COVID-19 sugerează că microbiomul intestinal este implicat în amploarea severităţii COVID-19, posibil prin modularea răspunsurilor imune ale gazdei, potrivit revistei Gut, în care a fost publicat studiul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici