- Home
- Coronavirus
- (07.05.2021, 21:58)
- Sabina Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât mai avem până la imunizarea colectivă? Părerea cercetătorilor: „Ar putea dura ani de zile”
- Ţările cele mai avansate în campania de vaccinare văd o plafonare a ratei de oameni imunizaţi zilnic.
- Lupta împotriva Covid-19 va fi o muncă pe termen lung. „Ar putea dura ani”, subliniază Antoine Flahault.
- Cercetătorii atenţionează că imunizarea colectivă se poate atinge doar prin vaccinarea populaţiei.
Urmărește
1908 afișări
Când a început pandemia de Covid-19, în urmă cu peste un an, unii au vorbit despre imunitatea de grup sub formă de strategie. La cinci luni de la începerea campaniilor de vaccinare în întreaga lume, conceptul reapare: vaccinarea cât mai multor oameni poate duce la această faimoasă imunizare colectivă? În ţările cele mai avansate în cursa pentru imunizare încep sa apara îndoieli, potrivit Le Parisien.
Statele Unite se află în prezent printre ţările care au vaccinat cea mai mare parte a populaţiei. Peste 50% din americani au primit cel puţin o doză de vaccin. Dr. Anthony Fauci, consilierul lui Joe Biden cu privire la gestionarea pandemiei, a decis să nu mai utilizeze termenul de ”imunizare colectivă”, relatează The New York Times. „Eu zic sa uităm de asta pentru o secundă. Dacă vaccinaţi suficienţi oameni, infectările vor scădea.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Anul ăsta, liderii Democrativei te-au sacrificat. Pe tine, bugetul, țara. 2024 l-ai pierdut pe mâna lor. Puterea ta e în votul tău, de care le e frică
-
Georgia: Mihail Kavelashvili, învestit preşedinte al ţării. Zourabichvili: Rămân singurul preşedinte legitim
-
Accident aviatic în Coreea de Sud: Bilanţul morţilor ajunge la 179
-
Colegiul Medicilor a dat în judecată CNAS. Care este motivul
În timp ce autorităţile din SUA se distanţează de conceptul de imunizare colectivă, istoria a arătat că este posibilă. „Din câte ştiu, nicio boală nu a fost eradicată fără ajutorul unui vaccin”, explică profesorul Antoine Flahault, şeful Institutului pentru Sănătate Globală din Geneva.
„Cu toate acestea, vaccinul a reuşit să eradice variola în 1980. Campania de eradicare a poliomielitei a fost realizată în întreaga lume, cu excepţia Afganistanului şi Pakistanului. Rujeola este, de asemenea, subiectul unui proiect de eradicare. A fost eliminată pentru o vreme în America, dar a existat o reapariţie în Statele Unite din cauza refuzului antivacciniştilor”, a mai adăugat acesta.
„Rata efectivă de reproducere (R) este cea care face posibilă calcularea acestui prag”, a declarat epidemiologul Catherine Hill. „Rata iniţială de reproducere a virusului este estimată la 3 (pentru România). Adică, un pacient a infectat în medie trei persoane din jurul său.”
Pentru a cunoaşte rata imunizării, trebuie să aplicăm o formulă simplă acestei rate de reproducere: R-1 / R. Când tulpina iniţială a predominat, raportul a fost, prin urmare, de 0,67. Pentru a obţine imunizarea colectivă, s-a estimat, prin urmare, că 67% din populaţie trebuie să fi fost infectată sau vaccinată. Dar a sosit varianta britanică. Mai contagioasă, a crescut rata efectivă de reproducere cu aproximativ 50% până la 4,5. Acesta este un raport de aproximativ 0,78 … şi o rată a imunizării ţintă de 78%.
Această cifră este încurajatoare. Epidemiologul Catherine Hill nu vede niciun motiv pentru care nu putem proteja 80% din populaţie „cu condiţia de a-i face publicitate”. Dar lupta împotriva Covid-19 va fi o muncă pe termen lung. „Ar putea dura ani”, subliniază Antoine Flahault. „De asemenea, va depinde de capacitatea noastră de a convinge populaţia recalcitrantă.”
Citește pe alephnews.ro: Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
O nouă descoperire incredibilă aduce science fiction la realitate: Cum teleportarea cuantică va revoluționa viitorul comunicațiilor
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:37
-
astăzi, 14:58