- Home
- Coronavirus
- (05.03.2020, 10:47)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce se întâmplă, de fapt, în timpul unui test pentru depistarea coronavirusului. Cât durează şi ce poate merge rău în timpul analizelor
- Poate că ai febră, suferi de o afecţiune respiratorie, sau ai ajuns chiar la spital, cu pneumonie.
- În orice caz, medicii vor lua în considerare posibilitatea infectării cu noul coronavirus şi vor propune efectuarea unui test special.
- Dar ce presupune acesta mai exact?
Urmărește
18729 afișări
Sursa: Profimedia Images
1. Se va recolta o probă
Testarea pentru noul coronavirus nu este atât de diferită de cea efectuată în cazul gripei. În primul rând, medicii trebuie să colecteze un specimen, eşantion care va fi verificat în laborator. Având în vedere că, potrivit experţilor din domeniul sănătăţii, virusul se multiplică în tractul respirator, cel mai probabil vor fi recoltate probe de salivă şi mucoasă nazală.
2. Proba va fi trimisă unui laborator calificat
Proba colectată va fi introdusă într-un flacon steril şi trimisă unui laborator care are acces la kit-ul de testare. Cele mai multe dintre aceste truse sunt furnizate de autorităţile medicale, dar procesul ar putea fi diferit în cazul testelor comerciale care, cel mai probabil, vor apărea pe piaţă în următoarea perioadă.
Spre exemplu, testele autorizate de Agenţia pentru Alimentaţie şi Medicamente din Statele Unite funcţionează astfel, potrivit CNN: eşantioanele sunt refrigerate şi expediate într-un pachet de gheaţă la un laborator calificat, folosind în mod ideal transportul pe timp de noapte. Exemplarele refrigerate pot fi păstrate doar 72 de ore, întrucât materialul genetic se degradează pe măsură ce perioada de aşteptare creşte.
3. Începe testul propriu-zis
Odată ce eşantioanele ajung la laborator, tehnicienii folosesc o procedură numită RT-PCR, un tip de reacţie de polimerizare în lanţ, pentru a depista prezenţa virusului 2019-nCoV. Un test similar este uneori utilizat pentru identificarea gripei şi permite clinicienilor să verifice dacă în specimenul recoltat există o anumită secvenţă genetică.
La fel cum fiecare specie are ADN unic, fiecare virus are un cod genetic singular. Acest cod, numit genom viral, oferă date despre virus, pe măsură ce se reproduce. În esenţă, testul pentru coronavirus funcţionează determinând dacă un eşantion dat conţine genomul distinct al virusului 2019-nCoV. Pentru a face acest lucru, tehnicienii extrag mai întâi informaţia genetică, amestecând apoi materialul genetic purificat cu un set de ingrediente, inclusiv cu unele derivate din coronavirus.
Întreaga soluţie este introdusă într-un aparat de testare. Dacă proba conţine coronavirus, materialul genetic va fi amplificat, iar aparatul va afişa un rezultat pozitiv.
4. Cât durează testul?
Începând cu momentul în care eşantionul ajunge la un laborator de stat, rezultatele testelor pot fi disponibile în cel puţin 24 de ore. În acest interval, pacienţii trebuie să stea în izolare.
5. Ce poate merge rau?
Întrucât testul caută material genetic viral într-o probă recoltată, calitatea specimenului este critică pentru obţinerea unui rezultat. Virusul ar putea avea o afinitate mai mare pentru anumite părţi ale tractului respirator, aşa că analizele pot fi influenţate de cantitatea de coronavirus prezentă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Bilanţul cazurilor de coronavirus în Grecia este în creştere. Măsurile luate de autorităţi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe