- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (17.02.2021, 19:11)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană a lansat incubatorul HERA pentru apărarea împotriva tulpinilor noi de coronavirus
- Comisia Europeană (CE) a anunţat miercuri lansarea incubatorului HERA, un plan european de pregătire în domeniul bioapărării împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19.
- Acesta va servi, de asemenea, drept model pentru pregătirea pe termen lung a UE pentru situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii.
Urmărește
535 afișări
Comisia Europeană a lansat incubatorul HERA pentru apărarea împotriva tulpinilor noi de coronavirus
Potrivit unui comunicat al CE, incubatorul HERA va colabora cu cercetători, companii din domeniul biotehnologiei, producători şi autorităţi publice din UE şi de la nivel mondial pentru a depista noi variante, pentru a oferi stimulente vizând crearea de vaccinuri noi şi adaptate, pentru a accelera procesul de aprobare a acestor vaccinuri şi pentru a asigura sporirea capacităţilor de producţie.
Astfel, CE îşi propune crearea unor teste specializate pentru noile variante şi pentru a sprijini secvenţierea genomică în statele membre, asigurându-se cel puţin 75 milioane de euro din fonduri UE, atingerea ţintei de secvenţiere de 5 % în urma testelor pozitive, pentru a ajuta la identificarea variantelor, dar şi intensificarea cercetării şi a schimbului de date vizând variantele, asigurându-se o finanţare UE de 150 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
De asemenea, UE va asigura o aprobare accelerată a vaccinurilor adaptate împotriva COVID-19 prin adaptarea cadrului de reglementare, punerea la dispoziţie a unor orientări privind cerinţele în materie de date pentru creatorii de vaccinuri, facilitarea certificării unităţilor de producţie noi sau reorientate prin implicarea timpurie a autorităţilor de reglementare şi luarea în considerare a unei noi categorii de autorizare de urgenţă a vaccinurilor la nivelul UE, cu răspundere partajată de către statele membre.
În ceea ce priveşte sporirea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19. UE va actualiza sau încheia noi acorduri preliminare de achiziţie, va colabora cu producătorii pentru a contribui la monitorizarea lanţurilor de aprovizionare şi la eliminarea blocajelor de producţie identificate, va sprijin fabricarea de vaccinuri suplimentare care să vizeze noi variante, va dezvolta un mecanism de acordare a licenţelor voluntar şi specific pentru a facilita transferul de tehnologie şi va sprijini cooperarea între întreprinderi.
„Prioritatea noastră este de a asigura faptul că toţi europenii au acces la vaccinuri sigure şi eficace împotriva variantelor virusului care cauzează COVID-19 cât mai curând posibil. În acelaşi timp, apar rapid noi variante ale virusului şi trebuie să ne adaptăm şi mai rapid răspunsul. Pentru a fi cu un pas înaintea virusului, lansăm astăzi incubatorul HERA. El reuneşte ştiinţa, industria şi autorităţile publice şi pune la dispoziţie toate resursele disponibile pentru a ne permite să răspundem acestei provocări”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„Strategia UE privind vaccinurile a asigurat accesul la 2,6 miliarde de doze de vaccinuri, ca parte a celui mai vast portofoliu mondial de vaccinuri sigure împotriva COVID-19. La mai puţin de un an de la apariţia virusului pentru prima dată în Europa, vaccinarea a început în toate statele membre. Aceasta este o realizare remarcabilă a cercetării avansate şi a dezvoltării vaccinurilor la nivel european şi mondial, condensând în ceva mai mult de 10 luni ceea ce durează de obicei 5 – 10 ani”, se arată în comunicatul CE.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Situaţia Covid-19 în şcoli. 600 de elevi au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19 de la începerea şcolii. Situaţia în rândul angajaţilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe