- Home
- Coronavirus
- (10.01.2022, 09:41)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corbevax - noua speranţă a pandemiei. Un vaccin accesibil tuturor
- Vaccinul Corbevax foloseşte o tehnologie de vaccinare veche de aproximativ două decenii.
- Acesta poate fi produs mult mai uşor decât majoritatea vaccinurile COVID-19 utilizate în prezent şi este mai ieftin.
- Peter Hotez, unul din creatorii vaccinului, spune despre acesta că „este aceeaşi tehnologie ca în cazul vaccinul împotriva hepatitei B, care există de zeci de ani”.
Urmărește
3972 afișări
Un vaccin autorizat în luna decembrie pentru a fi utilizat în India pare a fi răspunsul la una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică globală din pandemia actuală: cum să furnizezi ţărilor cu venituri mai mici un vaccin COVID-19 care este sigur, eficient şi accesibil?
Vaccinul Corbevax foloseşte o tehnologie de vaccinare veche, însă poate fi produs mult mai uşor decât majoritatea vaccinurile COVID-19 utilizate în prezent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Corbevax este un schimbător de jocuri”, spune dr.Keith Martin, directorul executiv al Consorţiului Universităţilor pentru Sănătate Globală din Washington, D.C. „Va permite ţărilor din întreaga lume, în special ţărilor cu venituri mici, să producă aceste vaccinuri şi să le distribuie într-un mod care va deveni accesibil, eficient şi sigur”.
Povestea Corbevax începe acum două decenii, notează NPR. Peter Hotez şi Maria Elena Bottazzi au fost cercetători medicali la Universitatea George Washington din Washington, D.C., unde au lucrat la vaccinuri şi tratamente pentru unele boli tropicale neglijate la acea vreme. Când o tulpină de coronavirus cunoscută sub numele de SARS a apărut în 2003, au decis să lupte împotriva acestei boli.
După ce s-au mutat la Houston pentru a se afilia la Colegiul de Medicină Baylor şi la Centrul de Dezvoltare a Vaccinului pentru Copii din Texas, cei doi cercetători au creat un vaccin folosind tehnologia subunităţii proteice. Aceasta implică utilizarea proteinelor dintr-un virus sau bacterie care pot induce un răspuns imunitar, dar nu pot provoca boli.
„Este aceeaşi tehnologie ca în cazul vaccinul împotriva hepatitei B, care există de zeci de ani”, spune Hotez.
Candidatul lor pentru vaccinul SARS părea promiţător, însă focarul SARS de atunci s-a stins.
COVID-19 şi Corbevax
Când o nouă tulpină de coronavirus a declanşat pandemia de COVID-19, Hotez şi Bottazzi s-au gândit că vechiul vaccin poate fi modificat pentru a fi utilizat împotriva SARS-CoV-2.
Hotez spune că au încercat să vorbească despre vaccinul lor cu oficialii guvernamentali din Statele Unite ale Americii, însă aceştia nu au fost impresionaţi.
„Oamenii erau atât de concentraţi pe inovaţie, încât nimeni nu s-a gândit: ‹hei, poate am putea folosi un vaccin ieftin, durabil şi uşor, care poate vaccina întreaga lume›”, spune Hotez.
„Într-adevăr, nu am avut succes în SUA, dar misiunea noastră a fost întotdeauna să permitem utilizarea vaccinului în ţările cu venituri mici şi medii”, îşi aminteşte Bottazzi.
În ceea ce priveşte eficacitatea acestui vaccin în India, în urma unui studiu care a implicat 3.000 de voluntari, s-a constatat că acesta este eficient în proporţie de 90% în prevenirea bolii cauzate de tulpina originală a virusului SARS-CoV-2 şi în proporţie de 80% împotriva variantei Delta. Încă este testat împotriva tulpinei Omicron.
Biological E Ltd, compania care produce vaccinul Corbevax în India, spune că fabrică 100 de milioane de doze pe lună şi că a vândut deja 300 de milioane de doze guvernului indian.
„Adevărata frumuseţe a vaccinului Corbevax creat de doctorii Hotez şi Bottazzi este că proprietatea intelectuală a acestuia va fi disponibilă pentru toată lumea”, spune dr. Keith Martin. „Aşa că puteţi găsi companii din Senegal, Africa de Sud şi America Latină care să poată produce acest vaccin”.
Un dezavantaj al tehnologiei Corbevax este că nu poate fi modificată la fel de repede ca vaccinurile ARNm pentru a se adapta la noile variante, iar asta îi obligă pe oficialii din sănătate publică să facă alegeri diferite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36