- Home
- Coronavirus
- (26.11.2020, 13:59)
- Maria Magla , Alice Stroescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus: 12.700 de mutaţii inofensive ale SARS-CoV-2. Specialist: „Dacă ştim cum se modifică, putem găsi rapid soluţii”
- Virusul SARS-CoV-2 a suferit mai mult de 12.700 de mutaţii
- Niciuna dintre mutaţii nu au făcut ca virusul să se transmită mai uşor
- Mutaţiile sunt neutre dar sunt ţinute sub observaţie pentru actualizarea vaccinelor
Urmărește
3701 afișări
Parcă aveam nevoie şi de veşti bune. Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii constant, dar niciuna nu-i creşte transmisibilitatea.
Într-un studiu care a utilizat un set de date global al genomului virusului de la mai mult de 46.000 de persoane cu COVID-19 din 99 de ţări, cercetătorii au identificat mai mult de 12.700 de mutaţii. Chiar dacă deocamdată mutaţiile sunt neutre, studiul nu a luat sfârşit.
„Într-adevăr, mutaţiile pot avea consecinţe atât negative, sau letale, cât şi foarte rar, benefice, dar în cele mai multe situaţii, mutaţiile sunt inoffensive. Ele se acumulează fără o consecinţă directă”, spune Horia Banciu, specialist de la departamentul de Biologie Moleculară şi Biotehnologie din cadrul Facultăţii de Biologie şi Geologie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Kelemen Hunor exclude posibilitatea unui guvern minoritar: „Nu e loc pentru orgolii sau demonstraţii de forţă”
-
George Simion, după retragerea PSD de la negocieri: AUR este gata să îşi asume guvernarea
-
Dexit? Extrema dreaptă AfD vrea ca Germania să părăsească UE. Ce vor, în schimb, germanii
Cum vaccinul este din ce în ce mai aproape, întrebarea este dacă va fi afectat. Astfel, cercetătorii continuă să ţină sub observaţie mutaţiile ca să poată actualiza vaccinurile, dacă este necesar.
„Odată ce a început tratamentul cu medicamente, odată ce va începe vaccinarea, bună parte din populaţie va fi monitorizată pentru reacţia tulpinilor virale la aplicarea vaccinului. Deci este importantă această colectare, eşantionare a virusurilor, sau a variantelor virale, ca să vedem cum se modifică acesta. Dacă ştim cum se modifică acesta, putem să găsim rapid soluţii”, explică Horia Banciu.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe