- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (15.04.2021, 01:23)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum s-a schimbat comportamentul bolnavilor COVID şi câţi sună la 112. Ce spun specialiştii
- La începutul pandemiei, oamenii sunau panicaţi la Ambulanţă, de teama COVID-19, apoi, odată cu apariţia testelor rapide au temporizat intervenţia medicilor, ceea ce a agravat boala, spune Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
- În valul 3, numărul apelurilor la SAB s-a triplat.
Urmărește
5266 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, a declarat, miercuri seara, în emisiunea „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, că în anul 2020, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a răspuns şi a efectuat un număr de 472.413 cazuri. Dintre acestea, 280.755 de cazuri au fost urgenţe de cod roşu, galben. În privinţa cazurilor COVID, care au apărut la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie, în tot anul 2020 au fost 137.311 solicitări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
„În primă instanţă se suna la timp, cu toată teama că vor fi duşi la spital, că erau internaţi şi mulţi nu voiau. Mulţi nu doreau să fie diagnosticaţi ca să nu fie, apoi, internaţi. Cu toată această teamă se suna în primele momente. Adică sunau în momente în care ca medic poţi face ceva. Pe măsură ce au apărut testele rapide în farmacii, oamenii au putut să se testeze singure, au stat şi au temporizat. La început semnele erau uşoare, erau semnele unei viroze obişnuite, chiar dacă testul rapid era pozitiv şi au avut impresia că vor trece cu uşurinţă. Şi atunci au stat până în ziua a şaptea, a opta şi abia atunci când simptomatologia a devenit acută, atunci s-au adresat medicului şi de multe ori situaţia era depăşită”, spune dr. Alis Grasu.
Managerul SAB spune că nu s-a schimbat neapărat simptomatologia, dar vârsta celor infectaţi cu SARS-CoV-2 a scăzut.
„Nu neapărat, nu s-a schimbat simptomatologia. Sigur că au apărut şi acele cazuri care nu aveau simptomatologie tipică respiratorie, care au simptomatologie digestivă. (...) A scăzut destul de mult vârsta persoanelor, chiar şi în ATI. Vorbeam recent cu un coleg de la un spital de Boli Infecţioase care îmi spunea că în ATI cea mai în vârstă persoană are puţin peste 60 de ani”, a spus Alis Grasu.
Şi cei care sună la Ambulanţă sunt tineri, majoritatea panicaţi.
„Sunt destul de mulţi tineri. Da, sunt panicaţi majoritatea. Mulţi îşi aşteaptă cu disperare rezultatul testului PSC, dorindu-şi să nu fie COVID-19. Iau simptomatic medicamente”, a mai declarat Alis Grasu în emisiunea „Marius Tucă Show”.
Managerul SAB spune că valul trei s-a simţit extrem de puternic, iar numărul apelurilor la 112 s-a triplat.
„Am avut zile cu 3.200 de apeluri în valul trei, care a fost foarte puternic. În normalitate vorbim de 1.000 – 1.200. În luna martie faţă de luna ianuarie, am văzut că au crescut intervenţiile cu 60% total. Acum am observat o uşoare scădere, sper să fie reală şi sperăm să mai coborâm”, a mai spus managerul SAB.
În 2021, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a avut 97.027 de solicitări în legătură cu boala COVID-19 la care au intervenit medicii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: RO Vaccinare: 403 centre de vaccinare fără liste de aşteptare pentru toate serurile. Locurile disponibile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe