Video Cum va afecta pandemia clima, explicaţia unui cercetător român din America

  • E o diferenţă vizibilă între emisiile de CO2, de la începutul pandemiei până acum
  • Temperaturile au efect direct asupra agriculturii şi este necesar să se facă mutări de plantaţii
  • Încălzirea globală afectează totul, spune cercetătorul român
Urmărește
1352 afișări
Sunt aproape două luni de când vezi mai puţine maşini prin oraş. E normal să te aştepţi să respiri un aer mai curat. În realitate ar trebui să mai stăm acasă câteva luni pentru a reduce poluarea la un nivel semnificativ, consideră un cercetător român de la Universitatea South Florida.
 
Bogdan Onac – cercetător la Universitatea South Florida: Industria, mai ales, să mai rămână aşa închisă şi cam 25% din capacitatea care poluează să nu funcţioneze încă câteva luni pentru a vedea o scădere în concentraţia de bioxid de carbon.
 
Efectele poluării afetează şi agricultura. Cercetătorul român vede ca soluţie mutările de plantaţii în zone cu ploi mai dese. 
 
Mi-ar fi greu să mă pronunţ la ce ar putea să dispară. Faptul clar este că temperaturile sunt în creştere şi că încălzirea această globală afectează totul.Cercetările arată că Europa se încălzeşte mai rapid decât media globală. 2109 a fost cel mai cald an din istoria măsurătorilor, a adăugat Bogdan Onac.
 
REPORTER: CRISTINA CORPACI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici