- Home
- Coronavirus
- (09.04.2020, 11:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce mor mai mulţi negri decât albi de COVID-19 în America. Un fenomen alarmant
În mai multe zone ale Statelor Unite Covid-19 ucide în mod disproporţionat negrii potrivit mai multor oficiali care solicită publicarea statisticilor naţionale pentru a înţelege amploarea fenomenului, relatează Liberation.
Urmărește
4644 afișări
De ce mor mai multe persoane de culoare de COVID-19 în SUA
În faţa epidemiei de coronavirus nu toţi americanii ar fi egali. Pentru moment statisticile sunt publicate în funcţie de state şi oraşe şi nu permit detectarea unor inegalităţi specifice Covid-19 sau dacă disproporţia nu face altceva decât să reflecte inegalităţile socio-economice şi accesul la îngrijiri care afectează istoric afro-americanii din această ţară, relatează Liberation.
Disparităţi care „îţi taie respiraţia”
Statul New York, cel mai mare focar american al epidemiei nu publică statistici în funcţie de ceea ce americanii numesc „rasă” şi etnie (negru, alb, asiatic, hispanic ...), o componentă care de obicei face parte din peisajul statistic în Statele Unite pentru toate domeniile, de la economie la educaţie şi sănătate şi apare pe formularele de recensământ. Însă alte jurisdicţii au ales să publice cifre alarmante: în Illinois, negrii reprezintă 14% din populaţie, dar 42% din decesele cauzate de epidemie. În Chicago, 72% dintre morţi, în timp ce reprezintă mai puţin de o treime din locuitori: disparităţi care „îţi taie respiraţia”, a declarat Lori Lightfoot.
În Washington, 13 dintre cei 22 de morţi erau negri. "Mi-e foarte teamă de impactul disproporţionat pe care acest virus îl va avea asupra afro-americanilor", a declarat marţi primarul Capitalei SUA, Muriel Bowser, pentru MSNBC. În Carolina de Nord, 31% dintre morţi erau negri deşi ei reprezintă doar 22% din populaţie. În Louisiana, unde se află New Orleans, disproporţia este şi mai mare: 33% dintre locuitori sunt negri dar ei reprezinta 70% dintre morţi. De ce? "Ştim că oamenii de culoare au mai multe şanse să aibă diabet, boli de inimă şi plămâni", a declarat marţi agentul şef american din SUA, Jerome Adams, la CBS. Aceste boli cresc riscul de complicaţii din cauza Covid-19. Experienţele chineze şi europene au demonstrat acest lucru.
El însuşi negru, Jerome Adams, a vorbit despre propriile probleme de sănătate pentru a ilustra problema care afectează comunitatea sa. "Am spus înainte, eu am tensiune arterială. Am boli de inimă şi am petrecut deja o săptămână în terapie intensivă din cauza unei probleme cardiace. Am astm şi sunt pre-diabetic. Eu sunt ilustratia a ceea ce inseamna să creşti sărac şi negru în America ".
Mai puţine teste?
În mijlocul unei epidemii încă lipsesc studii riguroase ale unei dimensiuni naţionale. Dar se dovedeşte că in cartierele sărace şi negre sunt mai puţini medici şi spitalele sunt mai sărace. Că asigurarea medicală pentru joburile din servicii este mai mică decât alte locuri de muncă mai bine plătite. A fost, de asemenea, documentat un fenomen, în care pacienţilor negri li se recomandă mai puţine analize şi consultări de specialitate decât celor albi.
Georges Benjamin, preşedintele Asociaţiei Americane de Sănătate Publică (APHA), explică, de asemenea, că negrii din Statele Unite sunt mai expuşi la coronavirus decât populaţiile mai înstărite, în viaţa de zi cu zi sau la locul de muncă. „Această populaţie se confruntă mai mult cu publicul larg. Sunt mai des şoferi de autobuz, iau mai mult transportul în comun, lucrează mai mult în case de bătrâni, magazine şi supermarketuri.
Distanţarea socială este mai complicată atunci când locuieşti în cartiere mai dense, locuinţe mai mici. În ceea ce priveşte munca de acasa este adesea imposibil, din cauza tipurilor de locuri de muncă. Iar livrările la domiciliu sunt adesea un lux. „Mulţi americani negri şi alte comunităţi de culoare nu au privilegiul de a se putea izola la ei acasă”, au scris sute de medici şi organizaţia de avocaţi a minorităţilor, într-o scrisoare adresată secretarului de sănătate al Statelor Unite.
Situaţia minorităţilor etnice priveste pe toată lumea, insistă Ebony Hilton, anestezist la centrul medical al Universităţii din Virginia, spre deosebire de alte probleme de sănătate. „Aceşti muncitori infectaţi vor merge la supermarket, iar când bogatii din America vor merge la cumpărături, vor fi infectaţi”.
Mărturiile se înmulţesc cu privire la accesibilitatea mai redusă a site-urilor de testare din cartierele sărace comparativ cu cartierele bogate. Grupul a solicitat autorităţilor federale de sănătate să "publice imediat date etnice şi rasiale" privind screeningul şi prevalenţa Covid-19, pentru a determina unde ar trebui trimise resurse suplimentare. Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC) colectează deja aceste informaţii, scrie grupul, dar a publicat doar statistici în funcţie de vârstă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Sursă foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe