- Home
- Coronavirus
- (22.04.2020, 11:07)
- Gabriela Pătrulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Dezastrul din managementul medical: ”Un medic care operează nu ar trebui să conducă un spital. Avem 10 specialişti în managementul sanitar la 500 de spitale”
- Un medic care operează zilnic nu ar trebui să conducă un spital
- Avem un număr mic de centre de testare, comparativ cu numărul bolnavilor
- La 500 de spitale, România are doar 10 specialişti în managemantul sanitar, fiind nevoie de peste 1.000
- Medicii ar trebui să aibă mai multe specialităţi pentru a face faţă în vremuri de criză
Urmărește
1358 afișări
De zeci de ani, domeniul medical trăieşte cu boala în sistem. Sistemul medical care ar trebui să te trateze, este el însuşi bolnav. Cum s-a ajuns aici?
”Motivul e complex. Rezultatele vin târziu, protecţia e necorespunzătoare, circuitul, atitudinea personalului. Dacă ne uităm la câte centre de testare sunt la câţi bolnavi, atunci constatăm că N-E Moldovei este complet rămas în urmă”, a declarat Laszlo Lorenzovici, specialist în management şi economie sanitară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Comparativ cu alte ţări, în România, medicii ajung cu greu să îşi ia a doua specialitate.
”La noi, nimeni nu s-a gândit că medicul al trebui să fie cumva multi-rol, cu 2-3 specialităţi ca să pot să îl mişc în vremuri de criză”, a mai precizat Laszlo Lorenzovici.
În ceea ce priveşte testarea, specialistul în economie sanitară este de părere că aceasta trebuie să fie decisă de medicul epidemiolog.
”Deşi există capacitate de testare şi există teste, nu se testează din motive birocratice”, a declarat Lorenzovici.
România se află pe primul loc la numărul personalului medical infectat cu coronavirus. Pe lângă lipsa echipamentului de protecţie, acest fapt este o dovadă a managementului greşit din sistem.
”Din punctul meu de vedere, un medic care se duce zilnic în sala de operaţie, nu poate să conducă un spital mare. Noi ar trebui să avem la 500 de spitale şi minister, şi DSP, ar trebui să avem 1.000 de persoane care au terminat şcoala de management sanitar de calitate, masterat de 2 ani.Şi avem 10. Cum vreţi să gestionaţi 10 mld. De euro cu această masă de resurse umane?”, a declarat Laszlo Lorenzovici, specialist în management şi economie sanitară.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cât a costat spitalul modular pentru pacienţii COVID-19 care a fost instalat la Constanţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe