- Home
- Coronavirus
- (31.10.2020, 14:15)
- Luiza Paraschiv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Incidenţă mare, personal medical epuizat. Tot mai multe cadre medicale se infectează cu SARS-CoV-2
- România a înregistrat 5753 cazuri noi de COVID-19
- Capitala şi 9 judeţe sunt în scenariul roşu
- În Craiova, zeci de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19
Urmărește
170 afișări
Incidenţă mare, personal medical epuizat. Tot mai multe cadre medicale se infectează cu SARS-CoV-2
Numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 creşte tot mai mult în ţara noastră. Peste 11 mii de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale. Iar 917 sunt în stare gravă, la ATI. Printre bolnavi sunt şi tot mai multe cadre medicale. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, de exemplu, în ultimele săptămâni, aproximativ 60 de medici, asistenţi şi infirmieri din Terapie Intensivă şi Urgenţe s-au infectat cu SARS-COV-2. Lidia Enache este unul dintre angajaţii din UPU care s-au îmbolnăvit. O săptămână a stat internată în spital, iar acum se teme că se va reinfecta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Iar numărul celor care se îmbolnăvesc ar putea fi şi mai mare, spune Mirela Mitrache, asistentă medicală la UPU. Mirela spune să toţi angajaţii de aici lucrează în condiţii ca pe front.
Mirela lucrează în ture de 12 ore. Patru ore îngrijeşte bolnavii de COVID-19, care ajung la urgenţă, apoi merge în zona non-covid. Munca este mult mai dificilă şi din cauza numărului mare de bolnavi, care nu mai au loc în secţiile COVID-19 din spital.
Luciana Rotaru, medicul şef al UPU, spune că soluţia aceasta este una provizorie, pentru că în Unitatea de Primiri Urgenţe se fac lucrări de extindere şi modernizare.
Ringo Dămureanu, preşedintele Federaţiei Sindicale “Forţa legii”, acuză conducerea spitalului că nu ia măsuri pentru a suplimenta numărul angajaţilor din Urgenţă. Dămureanu a sesizat mai multe instituţii ale statului. Direcţia de Sănătate Publică l-a sancţionat cu avertisment pe managerul spitalului.
Potrivit managerului spitalului, Laurenţiu Ivanovici, toate cele 16 posturi vacante din UPU, printre care şase de asistente medicale, au fost ocupate.
Lidia Enache – infirmieră UPU, SJU Craiova: Una singură într-o arie, muncim dintr-un capăt în altul. Apoi, intrăm la izolator. Trebuie să mergem şi acolo. La 20 de pacienţi, cine să-i îngrijească şi pe ei. Noi cu un singur asistent. Uneori mai intră ei doi. Uneori.
Mirela Mitrache – asistent medical UPU: Noi acum facem tratamente. Noi nu făceam tratamente din 12 în 12 ore. Noi le făceam tratamentul de urgenţă şi pacientul mergea pe secţie. Acum, pacienţii stau şi câte 2-3 zile. Trebuie să le faci tratament, în special pe izolator. Nu sunt locuri, da.
Luciana Rotaru – şef UPU, SJU Craiova: Sperăm să ne dea UPU nostru şi să putem să facem circuit. Dar, sperăm de cinci ani să fie gata UPU. El trebuia să fie gata în 2016.
Ringo Dămureanu – preşedinte Sindicatul “Forţa Legii”: S-a constatat că era nevoie de o suplimentare de personal. Ce anume credeţi că solicita conducerea UPU? Următoarele posturi: 3 infirmiere, 5 îngrijitoare de curăţenie, 2 brancardieri şi un asistent social. Zero medici, zero asistenţi medicali.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: CORONAVIRUS 31 octombrie. Peste 20 de judeţe cu mai mult de 100 de cazuri. Aproape 600 de cazuri în Bucureşti. Bilanţ complet COVID-19 pe judeţe
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe