- Home
- Coronavirus
- (13.05.2020, 15:20)
- Eugenia Foarfecă
Medicamente care ţin piept unor boli de temut: Malarie, Ebola şi Coronavirus. Tratamentul nu îi poate salva, însă, pe toţi
- Medicii din întreaga lume folosesc împotriva Covid 19 medicamente eficiente în alte boli, precum malaria sau Ebola
- Reuşita acestor tratamente depinde foarte mult de starea de sănătate a pacienţilor infectaţi
- În lume există acum peste 100 de proiecte pentru găsirea unui vaccin anti Covid-19
Urmărește
1183 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Remdesivir pentru Ebola, tocilizumab pentru boli reumatice şi hidroxiclorochină pentru malarie. Sunt boli care i-au învăţat pe medici ce să facă acum, în lupta anti-Covid. Acest remedii cu care sunt trataţi acum pacienţii care au Covid nu funcţionează la fel pentru toţi tocmai pentru că nu sunt destinate exclusiv acestei infecţii.
„Tratamentul ideal în infecţia cu SARS COV-2, virusul care determină boala Covid-19, este vaccinul, dar noi nu îl avem” spune Prof. Dr. Olga Simionescu.
În plus, dacă eşti infectat şi dacă ai deja şi alte boli, puterea acestor medicamente scade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
„Depinde foarte mult de vârsta pacienţilor şi de alte boli asociate, s-a vorbit foarte mult de faptul că virusul preferă vârstnicii şi pacienţii care au boli cardiace şi hipertensiune arterială. Un medicament care funcţionează în stadiu asimptomatic sau în stadii incipente de boală nu merge pe formele finale.”
Protocoalele medicale pentru folosirea acestor medicamente au fost adaptate din mers, în căutarea celui mai eficient antidot. El nu există încă. În schimb, specialişti din întreaga lume lucrează în peste 100 de proiecte pentru găsirea unui vaccin, cea mai mare provocare actuală a comunităţii medicale!
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Coronavirusul ar putea avea efecte asupra sănătăţii ani de zile, după vindecare. De ce a fost boala COVID-19 numită „poliomielita acestei generaţii”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe