- Home
- Coronavirus
- (04.05.2020, 16:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O lamă belgiană ar putea deţine cheia producerii unui anticorp pentru a neutraliza coronavirusul Sars-CoV-2
- Sistemul imunitar al lamelor ar putea neutraliza virusul care provoacă Covid-19.
- Anticorpul, izolat de cercetătorii americani şi belgieni, ar putea fi capabil să protejeze oamenii de COVID-19
- Este o pistă insolită, dar serioasă, luată în considerare de cercetători
Urmărește
8894 afișări
Sursă foto: Profimedia
Anticorpii unei lame reprezintă o nouă pistă în lupta cu coronavirusul. O lamă belgiană ar putea deţine cheia producerii unui anticorp pentru a neutraliza coronavirusul care cauzează Covid-19, relatează courrierinternational.com, citând South China Morning Post.
Numită Winter, lama a crescut în apropiere de Gent, Belgia, şi a dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusurilor. Sunt necesare studii clinice pentru a vedea dacă aceşti anticorpi pot fi utilizaţi la om, dar echipa de oameni de ştiinţă americani şi belgieni care au izolat anticorpii au spus că au fost încurajaţi de rezultatele sale preliminare, care vor fi publicate în revista ştiinţifică Cell săptămâna viitoare.
Cum funcţionează? Acţiunea acestui anticorp se concentrează asupra „tepilor” pe care le observăm pe suprafaţa coronavirusurilor şi, prin urmare, şi asupra membranei Sars-CoV-2, noul virus care provoacă Covid-19. Aceste „vârfuri” de proteine foarte specifice - numite „spike” (S) permit virusului să intre în celulele gazdă pentru a se reproduce acolo. Mai exact, ele pot servi drept „ancoră” pentru virus, prin ataşarea la o altă proteină din exteriorul unei celule pe care apoi o va infecta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Câteva studii recente demonstrează că în cazul lui Sars-CoV-2, aceste proteine S se leagă de receptorii de celule umane cu o forţă de cel puţin zece ori mai mare decât cea a proteinei S din Sars.
Aici intră in actiune anticorpii lamei. Într-adevăr, sistemul imunitar al lamelor - şi cel al altor animale din genul camelide precum alpaca - produce două tipuri de anticorpi atunci când detectează agenţi patogeni, unul care seamănă cu anticorpi umani şi altul, mai mic, a cărui acţiune cu privire la virusuri este mai specific. De fapt, anticorpii produşi de Winter s-au dovedit a fi eficienţi în atacarea proteinei virusului Sars, cea care ii permite să se lege de celulele umane.
În primele experimente de laborator, oamenii de ştiinţă au descoperit că acest nou anticorp a fost eficient în a neutraliza o versiune a virusului Sars-CoV-2.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Au fost testate pozitiv o capră şi un fruct. Ţara în care testele pentru coronavirus arată rezultate greşite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate