- Home
- Coronavirus
- (09.02.2022, 17:04)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMS: Posibilitatea apariţiei unei noi variante COVID-19 este foarte mare
Chiar dacă Omicron este cea mai recentă variantă care a îngrijorat întreg globul, aceasta nu va fi ultima tulpină despre care va vorbi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.
Urmărește
2206 afișări
Descriind noile variante de COVID-19 drept nişte „wild carduri”, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat că Omicron nu va fi ultima tulpină şi că posibilitatea apariţiei altor noi variante este foarte mare.
În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmise în direct pe platformele de socializare ale OMS, responsabilul COVID-19 din cadrul structurii, Maria Van Kerkhove, a declarat că agenţia globală de sănătate urmăreşte patru versiuni diferite ale Omicron.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Ştim multe despre acest virus, dar nu ştim totul. Şi, sincer, variantele sunt nişte wild carduri pentru noi. Aşa că urmărim acest virus în timp real, pe măsură ce se modifică, pe măsură ce se schimbă... însă virusul are mult spaţiu de mişcare”, a spus ea, citată de Outlook India.
„Omicron este cea mai recentă variantă de îngrijorare. Şi nu va fi ultima variantă despre care va vorbi OMS. Următoarea ştim că va veni, dar sperăm că va dura ceva timp până atunci. Trebuie să ne asigurăm că, din nou, nu doar creştem acoperirea vaccinării, ci şi luăm măsuri pentru a reduce răspândirea”, a mai declarat Van Kerkhove.
De la desemnarea lui B.1.1.529 ca variantă de îngrijorare pe 26 noiembrie 2021, au fost identificate mai multe filiaţii. Acestea includ liniile Pango BA.1, BA.1.1, BA.2 şi BA.3, toate fiind monitorizate de OMS sub umbrela „Omicron”.
„BA.2 este mai transmisibil decât BA.1, aşa că ne aşteptăm ca BA.2 să fie detectat în întreaga lume”, a adăugat reprezentanta OMS.
Potrivit raportului epidemiologic săptămânal al agenţiei de sănătate a ONU, varianta Omicron este din ce în ce mai dominantă, reprezentând aproape 97% din toate cazurile.
„Prevalenţa variantei Omicron a crescut la nivel global şi este acum detectată în aproape întreaga lume. Cu toate acestea, multe dintre ţările care au raportat o creştere timpurie a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron, au raportat în ultima săptămână o scădere a numărului total de cazuri noi de la începutul lunii ianuarie 2022”.
La nivel global, în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie, numărul de noi cazuri de COVID-19 a scăzut cu 17% faţă de numărul raportat în săptămâna precedentă, în timp ce numărul de noi decese a crescut cu 7%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe