- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (05.12.2021, 22:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omul de ştiinţă care a secvenţiat primul varianta Omicron este îngrijorat de viteza schimbărilor
Viteza cu care varianta Omicron pare să fi acumulat modelul său neobişnuit de mutaţii este un motiv de îngrijorare, potrivit lui Sikhulile Moyo, cercetătorul care a detectat pentru prima dată noua tulpină care s-a răspândit rapid în întreaga lume, scrie Bloomberg.
Urmărește
3087 afișări
Omul de ştiinţă care a secvenţiat primul varianta Omicron este îngrijorat de viteza schimbărilor
Viteza mutaţiilor ridică, de asemenea, întrebări cu privire la modul în care a evoluat varianta şi se adaugă la enigma legată de cât de transmisibilă ar putea fi varianta.
Moyo, director al Botswana Harvard HIV Reference Laboratory şi cercetător la Harvard T.H. Chan School of Public Health, a declarat în cadrul unei şedinţe informative, că virusurile nu acumulează mutaţii într-o singură etapă. Având în vedere lipsa la nivel global a unei secvenţieri adecvate a coronavirusului, este foarte greu să ne dăm seama cât de repede s-a dezvoltat varianta Omicron.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Încă încercăm să înţelegem cum au apărut atât de multe mutaţii într-un interval scurt de timp", a spus el. "Dacă vă uitaţi la liniile anterioare, dacă vă uitaţi la alfa, dacă vă uitaţi la beta, puteţi vedea că mutaţiile s-au acumulat în timp."
Una dintre teorii este că această tulpină s-a dezvoltat la o persoană cu imunitate compromisă care a găzduit virusul mult mai mult timp decât în mod normal. Totuşi, Moyo a avertizat că nu există dovezi în acest sens. O altă ipoteză analizată este dacă ar fi putut fi transferat de la oameni într-o gazdă animal, s-a adaptat relativ repede la acea gazdă şi apoi s-a mutat înapoi la oameni.
Când Moyo a secvenţiat prima dată proba, prelevată pe 11 noiembrie de la diplomaţi străini care au călătorit împreună în Botswana, varianta cu care semăna cel mai mult era B.1.1.263. Această variantă este cunoscută sub numele de linia U.A.E. şi a fost detectată pentru prima dată la începutul lunii aprilie 2020.
Când a studiat mai atent la B.1.1.1.263, a văzut că acea tulpină avea mai puţine mutaţii şi a exclus că ceea ce vedea era acelaşi lucru. După ce a cerut mai multe informaţii de la departamentul de sănătate din Botswana cu privire la persoanele de la care fuseseră prelevate probele pozitive, Moyo şi echipa sa şi-au adăugat descoperirile într-o bază de date internaţională la 23 noiembrie. Câteva ore mai târziu, un alt grup din Africa de Sud a raportat descoperiri similare, urmat de un alt grup din Hong Kong.
Având în vedere numărul mare de modificări ale lui Omicron, Moyo a crezut iniţial că acesta ar fi un virus slab. În schimb, acesta părea să fie capabil să se reproducă rapid şi să eludeze părţi ale sistemului imunitar, provocând un risc mai mare de reinfectare.
În Africa de Sud, cazurile zilnice confirmate de Covid-19 aproape că s-au cvadruplat începând de marţi, pe măsură ce varianta s-a răspândit în întreaga ţară, arătând cât de contagioasă poate fi noua tulpină.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe