Organismul nu va mai fi la fel după coronavirus. Schimbarea drastică observată la o treime din pacienţii infectaţi

  • Până la 30% dintre pacienţii grav afectaţi de coronavirus dezvoltă cheaguri de sânge periculoase, potrivit specialiştilor în sănătate
  • Aceştia afirmă că evoluţia cheagurilor poate contribui la creşterea ratei deceselor
  • Formarea chegurilor ar fi cauzată mai ales de inflamarea severă a plămânilor - răspuns natural al organismului infectat cu SARS-CoV-2
Urmărește
9423 afișări
Imaginea articolului Organismul nu va mai fi la fel după coronavirus. Schimbarea drastică observată la o treime din pacienţii infectaţi

Sursa FOTO: Profimedia

Pacienţii bolnavi de COVID-19 nu se confruntă doar cu virusul, ci sunt afectaţi de numeroase complicaţii medicale, dintre care unele le pot fi fatale. 

Începând cu luna martie, pe măsură ce virusul se răspândea pe glob, medicii au observat anumite aspecte comune în ceea ce priveşte condiţia pacienţilor cu coronavirus: într-o proporţie tot mai mare, bolnavii prezentau cheaguri de sânge. Acestea pot deveni extrem de periculoase, blocând circulaţia şi provocând chiar moartea pacientului.

Spre surprinderea specialiştilor în sănătate, unele persoane manifestau cazuri extreme, cum ar fi sute de micro-cheaguri în zona pulmonară.

"În special la pacienţii grav afectaţi de Covid, unele dintre cele mai recente studii arată că în aproape jumătate din cazuri se formează cheaguri de sânge pe plămâni”, a spus pentru BBC Prof. Roopen Arya, specialist în tromboză şi hemostaza la King's College Hospital, Londra.

El consideră că numărul pacienţilor infectaţi care dezvoltă cheaguri de sânge ar putea fi semnificativ mai mare decât indică datele publicate în Europa, potrivit cărora procentul s-ar situa în jurul pragului de 30%.

Testele efectuate de echipa de cercetători asupra probelor sangvine colectate de la bolnavii de COVID-19 arată modificări ale consistenţei. Sângele devine mai „lipicios”, fapt ce creşte riscul de formare a cheagurilor. În consecinţă, se poate ajunge la accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord, fatale pacienţilor. 

La momentul actual, experţii caută o soluţie şi îşi unesc eforturile pentru descoperirea unui diluant sangvin eficient împotriva acestei ameninţări „ascunse” a coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici