STUDIU. Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire la pacienţii cu COVID-19

  • Studiul a evaluat efectele aspirinei asupra a aproape 15.000 de pacienţi spitalizaţi infectaţi cu noul coronavirus.
  • Jumătate dintre pacienţii selectaţi au primit 150 mg de aspirină o dată pe zi.
  • Studiul a fost realizat de Universitatea din Oxford
Urmărește
553 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Aspirina nu îmbunătăţeşte rata de supravieţuire la pacienţii cu COVID-19
Aspirina nu îmbunătăţeşte şansele de supravieţuire la pacienţii grav bolnavi de Covid, au arătat marţi rezultatele timpurii ale unuia dintre cele mai mari studii din Marea Britanie, care cercetează analgezicele utilizate în mod obişnuit, relatează Reuters.
 
Coordonatorii studiului care analizează o serie de tratamente potenţiale pentru COVID-19 au evaluat efectele aspirinei asupra a aproape 15.000 de pacienţi spitalizaţi, infectaţi cu noul coronavirus.
 
Deoarece medicamentul ajută la reducerea cheagurilor de sânge în alte boli, a fost testat la pacienţii cu COVID-19 care prezintă un risc mai mare de apariţie a problemelor de coagulare.
 
Deşi aspirina a fost asociată cu o mică creştere a probabilităţii de a de a ieşi din spital în viaţă, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a justifica utilizarea pe scară largă a acesteia pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19,” a declarat Peter Horby, coordonator al studiului, profesor de boli infecţioase emergente la Facultatea de Medicină a Universităţii Oxford.
 
În cadrul studiului, numit Recovery, puţin mai puţin de jumătate dintre pacienţi au fost selectaţi la întâmplare şi li s-au administrat 150 mg de aspirină o dată pe zi, iar celorlalţi li s-a acordat îngrijire obişnuită.
 
Studiul realizat de Universitatea din Oxford analizează, de asemenea, eficacitatea altor câteva tratamente şi a fost primul care a arătat că dexametazona, steroid disponibil pe scară largă, ar putea salva vieţile persoanelor grav bolnave de COVID-19.
 
Potrivit studiului, pentru fiecare 1.000 de pacienţi trataţi cu aspirină, şase au experimentat un eveniment hemoragic major şi încă şase au experimentat probleme de coagulare, a precizat Universitatea Oxford.
 
Studiul Recovery a arătat, de asemenea, că tratamentul antiinflamator tocilizumab a redus semnificativ decesele, dar nu a găsit niciun beneficiu pentru pacienţii cu COVID-19 trataţi cu azitromicina şi hidroxiclorochina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici