- Home
- Coronavirus
- (01.05.2020, 12:44)
- Alexandru Gologan
STUDIU. Cel puţin 10 medicamente existente ar putea ameliora starea pacienţilor care au COVID-19
- Cel puţin 10 medicamente utilizate în diferite tratamente şi terapii pot fi eficiente în prevenirea înmulţirii noului coronavirus în organism
- Studiul a fost realizat de o echipă formată din oameni de ştiinţă din Statele Unite şi Franţa
- Remdesivir este medicamentul cel mai aproape să primească aprobare după ce mai mulţi pacienţi s-au recuperat mai rapid
Urmărește
2794 afișări
Cel puţin 10 medicamente existente ar putea ameliora starea pacinenţilor care au COVID-19, arată studiile
Cercetătorii au studiat proteinele umane care intră în contact cu virusul şi modul în care acestea interacţionează cu el. Apoi au căutat compuşi chimici care ar putea bloca virusul să interacţioneze cu proteinele din organism.
Dintre cei 47 de compuşi testaţi, 10 se regăsesc în medicamentele folosite pentru tratarea diferitelor boli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
După un an şi două luni, marinarul român răpit de rebelii Houthi în Yemen a fost eliberat
-
Kelemen Hunor dezvăluie cum a ajuns Crin Antonescu pe lista scurtă pentru prezidenţiale
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
Cercetătorii s-au grăbit să dezvolte terapii experimentale, dar au şi optimizat medicamentele existente pentru a începe tratarea pacienţilor care au COVID-19.
Un nou studiu publicat de Nature joia aceasta arată principalii candidaţi medicamentoşi.
Studiul a relevat de ce hidroxiclorochina se dovedeşte adesea că are efecte toxice asupra inimii. Medicamentul utilizat contra malariei se prinde de un receptor al celulei umane pe care o protejează de infectare. Dar în acelaşi timp afectează ritmul cardiac pentru că atacă o proteină esenţială din ţesutul cordului.
Echipa de cercetători a descoperit o substanţă chimică experimentală, PB28. Aceasta este de 20 de ori mai puternică decât hidroxiclorochina în vizarea receptorului, dar are afinitate scăzută pentru proteina cardiacă.
Hormonol de progesteron acţionează împotriva virusului, ceea ce ar putea pune în lumină motivele pentru care bărbaţii par a fi mai susceptibili la COVID-19 şi suferă mai des complicaţii severe.
Un alt compus care prezintă activitate antivirală este plitidepsina, folosită în terapia experimentală a cancerului. Noi teste pentru COVID-19 sunt conduse în Spania.
Remdesivirul de la Gilead este cel mai aproape de a primi aprobare spre a fi reglementat, după ce rezultatele au arătat că pacienţii s-au recuperat mult mai rapid după ce l-au utilizat.
Testele continuă pe măsură ce echipa de savanţi descoperă noi informaţii despre noul virus, relatează France 24.
Sursa foto: profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe