Studiu România: 79% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 au anticorpi

  • Studiul Regina Maria arată că 79% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 au anticorpi
  • Pacienţii cu forme severe dezvoltă mai mulţi anticorpi
  • Numărul anticorpilor scade cu trecerea timpului
Urmărește
2703 afișări
Imaginea articolului Studiu România: 79% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 au anticorpi

Studiu România: 79% dintre persoanele infectate cu Sars-Cov-2 au anticorpi

Până la vaccin, avem imunitatea. Momentan, este o cale importantă de a măsura rezistenţa la virus. Reţeaua de sănătate Regina Maria a desfăşurat un studiu în perioada august – septembrie 2020, pentru a afla mai multe despre impactul virusului asupra unei persoane care s-a vindecat de infecţie. Un procent de 79% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au prezentat anticorpi detectabili la momentul testării .

Pacienţii au fost testaţi pentru anticorpi într-un interval mediu de timp de 43-56 de zile de la primirea rezultatului pozitiv la testarea RT-PCR. Aceştia au avut forme uşoare, moderate, severe sau au fost asimptomatici.

Pacienţii testaţi la 56 de zile au o probabilitate mai mare de a avea anticorpi detectabili, în timp ce pacienţii testaţi la 80 de zile au avut o probabilitate mai mare să obţină un rezultat negativ. Acest lucru este confirmat şi de studiul REACT-2, condus de Echipa Imperial College din Londra, care a arătat o scădere de 26% a nivelului de anticorpi la 3 luni de la infectare, după testarea a 350.000 de pacienţi.

În plus, King's College London a urmărit răspunsul anticorpilor la pacienţi şi lucrători din domeniul sănătăţii. S-a observat că pacienţii care au avut forme severe au dezvoltat anticorpi în număr mai mare faţă de cei cu simptome uşoare. Studiul Regina Maria confirmă. Asimptomaticii au dezvoltat anticorpi în proporţie de doar 68%, faţă de 89%, cât este procentajul de pacienţi cu anticorpi dintre cazurile severe.

Încă un aspect important: dacă toţi tinerii sub 20 de ani testaţi în studiu au prezentat anticorpi după infectare, curba de pozitivitate post-infectare scade în segmentul 20-50 de ani, revenind apoi la niveluri înalte de pozitivitate, pe măsură ce vârsta pacienţilor începe din nou să crească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici