- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (25.01.2021, 19:50)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinul anti COVID-19, în afara UE. Bogdan Aurescu cere sprijinirea statelor din vecinătatea uniunii
Bogdan Aurescu a cerut luni, la reuniunea miniştrilor de externe din UE, crearea unui mecanism pentru sprijinirea statelor din vecinătate în procurarea vaccinurilor anti Covid-19.
Urmărește
566 afișări
Ministrul român de Externe a subliniat importanţa solidarităţii, precum şi faptul că securitatea sanitară a UE depinde de cea a regiunii extinse.
„Referitor la strategia UE de distribuire a vaccinurilor către ţări terţe, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat susţinerea pentru crearea unui mecanism de sprijin al statelor din vecinătate în procurarea vaccinurilor anti-Covid, subliniind importanţa solidarităţii, precum şi faptul că securitatea sanitară a UE depinde de cea a regiunii extinse. A arătat că, până când capacităţile de producţie şi distribuţie vor putea răspunde cererii din partea terţilor, UE trebuie să intensifice dialogul cu partenerii pentru sprijinirea acestora pentru pregătirea campaniei de vaccinare, inclusiv prin dezvoltarea strategiilor naţionale de vaccinare. A evidenţiat, de asemenea, necesitatea ca UE să acorde sprijin statelor partenere în domeniul comunicării strategice pentru combaterea dezinformării în legătură cu lupta împotriva pandemiei şi vaccinarea anti-Covid”, se arată într-un comunicat al MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
De asemenea, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care a avut loc la Bruxelles, Bogdan Aurescu a a reiterat condamnarea arestării lui Navalnîi şi s-a alăturat celorlalţi miniştri de externe europeni care au cerut eliberarea sa cât mai curând.
„De asemenea, s-a referit la foarte recentele acţiuni nedemocratice ale autorităţilor ruse de reprimare a libertăţii de exprimare şi de a manifesta paşnic. Bogdan Aurescu a reafirmat nevoia unei abordări unitare, principiale şi coordonate a dialogului UE cu Rusia, orice contacte ale oficialilor europeni cu autorităţile ruse trebuind să fie pregătite minuţios, transparent şi în conformitate cu interesele şi principiile politicii europene comune care priveşte relaţiile UE-Rusia”, se mai arată în comunicat.
Totodată, Bogdan Aurescu le-a prezentat miniştrilor iniţiativa României privind înfiinţarea şi găzduirea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă (E-ARC) la Bucureşti.
„Acesta va funcţiona, în primă fază, ca instituţie naţională în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, urmând a fi deschis participării altor sate din UE, NATO sau parteneri care doresc să se alăture demersului, pentru coordonarea acţiunilor şi bunelor practici în materie la nivelul tuturor actorilor relevanţi. Astfel, Centrul este conceput ca o platformă pentru integrarea abordărilor în ceea ce priveşte rezilienţa şi este structurat pe trei piloni: reducerea riscurilor prin anticipare şi adaptare, crearea de bune practici şi cooperare în domeniul cercetării. Centrul va promova, printre altele, o abordare strategică integrată privind realizarea coeziunii în jurul conceptului de rezilienţă şi va identifica atât vulnerabilităţile, cât şi soluţii pragmatice în acest sens”, a mai transmis Ministerul de Externe.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe