Actorul Sacha Baron Cohen donează 500.000 de dolari pentru a sprijini criza umanitară din Sudan

Actorul şi producătorul Sacha Baron Cohen a anunţat joi că va dona 500.000 de dolari organizaţiilor International Rescue Committee şi Save the Children USA, pentru a sprijini activităţile umanitare în Sudan, scrie Deadline.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Actorul Sacha Baron Cohen donează 500.000 de dolari pentru a sprijini criza umanitară din Sudan

Actorul Sacha Baron Cohen donează 500.000 de dolari pentru a sprijini criza umanitară din Sudan

Ţara este afectată de un conflict care a strămutat 11 milioane de persoane şi a generat cea mai gravă criză alimentară din istoria sa recentă.

Conflictul dintre Forţele Armate Sudaneze şi Forţele de Sprijin Rapid, care durează de 18 luni, a provocat migraţii masive, atât în interiorul Sudanului, cât şi către ţările vecine, cum ar fi Ciad, Sudanul de Sud şi Etiopia.

Aproximativ 755.000 de persoane trăiesc în foamete, conform datelor Integrated Food Security Phase Classification.

Baron Cohen a declarat că sprijinul său este destinat să asigure accesul la hrană, apă potabilă, servicii sanitare şi de sănătate pentru cei mai afectaţi. El a îndemnat publicul, dar şi pe colegii săi de breaslă să contribuie.

Preşedintele Save the Children USA, Janti Soeripto, a spus că donaţia actorului va ajuta la sprijinirea a peste 10.000 de persoane din Sudan, oferindu-le asistenţă financiară, servicii medicale mobile şi acces la apă potabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici