- Home
- Cultură-Media
- MOSCOVA, (21.07.2011, 15:04)
- Ana Obretin , Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aleksandr Lebedev ar putea cumpăra News of the World
Aleksandr Lebedev, patronul publicaţiei London Evening Standard, spune că este interesat să relanseze săptămânalul News of the World - deţinut de miliardarul Rupert Murdoch şi care a fost închis în urmă cu două săptămâni -, dar pentru a reuşi acest lucru trebuie să vândă nişte afaceri ale sale.
Urmărește
370 afișări
Aleksandr Lebedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Îmi doresc acest lucru, dar nu cred că buzunarul meu este destul de adânc în acest moment, însă, dacă voi putea să vând oricare din afacerile mele, Aeroflot (companie de transport aerian, n.r.) sau vreun business bancar, atunci voi fi foarte interesat", a declarat Aleksandr Lebedev într-un interviu acordat în biroul său de la Moscova, potrivit themoscownews.com. "Pe jumătate în glumă, aş spune că îmi doresc să relansez News of the World sub un brand diferit: World News", a mai spus acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Lebedev a mai spus că noua versiune a publicaţiei s-ar axa pe articole despre corupţie şi infracţiuni ale oamenilor bogaţi şi celebri. Publicaţiile lui Murdoch au acţionat în interes public, pe lângă faptul că s-au concentrat "pe cele mai puţin plăcute resorturi ale naturii umane", a mai spus acesta.
"Hai să fac o sugestie amuzantă: deci, decid mâine să relansez News of the World, dar să numesc (publicaţia, n.r.) Worlds News", a spus acesta. "Nu mă voi concentra asupra interceptării ilegale de convorbiri telefonice, ci aş avea nevoie ca jurnaliştii chiar să investigheze cazurile - iar în timpul anchetelor trebuie să observi şi legile", a mai spus acesta.
"Aş fi cea mai fericită persoană din lume dacă aş putea scăpa de tot, să vând tot şi să mă axez doar pe publishing şi jurnalism de investigaţie", a mai spus Lebedev.
Luna aceasta, News Corporation, deţinută de miliardarul Rupert Murdoch, a fost nevoită să închidă săptămânalul britanic News of the World (a cărui ultimă ediţie a apărut pe 10 iulie) şi să renunţe la cumpărarea companiei de telecomunicaţii prin satelit BSkyB, în urma imensului scandal al interceptărilor telefonice ilegale practicate de angajaţii publicaţiei pentru strângerea de informaţii, fapt care a nemulţumit şi cele câteva milioane de cititori.
Potrivit poliţiei britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenţi asasinaţi. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.
Închiderea publicaţiei News of the World, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus însă capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.
Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalişti, reţinerea unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat, şi de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele săptămâni, poliţia britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar şi Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanică a News Corp. - şi fost redactor-şef al NOTW, însă majoritatea au fost eliberaţi pe cauţiune.
Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.
Magnatul american Rupert Murdoch, în vârstă de 80 de ani, a negat marţi că ar fi responsabilul ultim pentru interceptările efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul său, cu ocazia audierii sale în Comisia pentru Media din Parlamentul britanic.
Alexandr Lebedev, fost spion KGB, a cumpărat publicaţia britanică The Independent şi suplimentul său de duminică pentru suma simbolică de o liră sterlină (1,12 euro), la începutul lui 2010.
Alexandr Lebedev s-a născut la Moscova în 1959. După ce a obţinut o diplomă universitară în economie, Lebedev s-a înrolat în serviciul de informaţii externe al KGB-ului. La sfârşitul anilor 1980, Lebedev a activat ca spion la Ambasada URSS din Londra, sub acoperirea funcţiei de ataşat economic şi a obţinut gradul de locotenent-colonel, acelaşi grad pe care îl are şi Vladimir Putin.
După prăbuşirea Uniunii Sovietice, Lebedev a intrat în afaceri, făcând avere din speculaţii bancare complexe. Averea sa a fost evaluată recent de revista Forbes la peste 2,1 miliarde de dolari.
Alexandr Lebedev a fost membru al Dumei de stat - Parlamentul rus -, până în 2007, însă nu a avut niciodată un succes la fel de mare în politică aşa cum a avut în afaceri.
În prezent, Lebedev deţine, împreună cu fiul său, Evgheni, patru publicaţii britanice - London Evening Standard, The Independent, Independent on Sunday şi "i", acesta din urmă lansat anul trecut. Totodată, Aleksandr Lebedev deţine Novaya Gazeta din Moscova, publicaţia pentru care lucra jurnalista Anna Politkovskaia, asasinată în anul 2006 la Moscova.
În afară de afacerile în media, el deţine şi un lanţ de magazine de lux în numeroase hoteluri europene, acţiuni la compania de transport aerian Aeroflot, afaceri bancare, în construcţii, imobiliare, agricultură. Lebedev susţine şi numeroase cauze umanitare, fapt pentru care a construit un spital în St. Petersburg unde copiii bolnavi de cancer beneficiază de tratament gratuit.
Alexandr Lebedev s-a despărţit de soţia sa, Natalia, în 1998. Fiul lor, Evgheni, în vârstă de 29 de ani, este directorul executiv al ziarului Evening Standard. În 2009, Lebedev a devenit din nou tată, noua sa parteneră de viaţă, Elena Perminova, în vârstă de 23 de ani, dând naştere băieţelului Nikita.
În mai anul acesta, Lebedev a spus că renunţă la afacerile sale din Russia, citând ca motive presiunile făcute asupra sa de Serviciul Federal de Securitate din Rusia, succesorul KGB.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Rupert Murdoch prezintă scuze pentru interceptarea convorbirilor de către News of The World
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe