- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.03.2013, 15:52)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu a susţinut un recital-surpriză în spectacolul "Clipe de viaţă" de la TNB
Angela Gheorghiu a susţinut un recital-surpriză, alături de pianistul Dan Grigore, luni seară, la gala "Clipe de viaţă", organizată la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), care face parte din programul "Artiştii pentru Artişti" derulat de Uniunea Teatrală din România (UNITER).
Urmărește
397 afișări
Angela Gheorghiu a susţinut un recital-surpriză în spectacolul "Clipe de viaţă" de la TNB (Imagine: Irina Stanescu)
Soprana a cântat melodiile "Ochii albastri-s drăgălaşi" şi "Mândruliţă de la munte". Prezenţa artistei a fost o surpriză pentru publicul spectacolului de la Teatrul Naţional Bucureşti.
Sub deviza "Artişti pentru artişti", 21 mari vedete ale teatrului şi muzicii româneşti s-au reunit pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti într-un spectacol eveniment-unic, în seara zilei de luni, începând cu ora 19.00. Spectatorii au avut şansa de se întâlni luni seară cu artiştii lor preferaţi, într-un adevărat maraton scenic, care l-a avut ca amfitrion pe Ion Caramitru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Actorii Dorin Andone, Horaţiu Mălăele, Mihai Mălaimare, Medeea Marinescu, George Mihăiţă, Mariana Mihuţ, Marin Moraru, Maia Morgenstern, Florin Piersic, Tania Popa, Victor Rebengiuc, Rudy Rosenfeld, Eusebiu Ştefănescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, interpreţii Margareta Pâslaru, Ioan Gyuri Pascu, Paula Seling, violoncelistul Adrian Naidin şi - prezenţă de excepţie - maestrul Dan Grigore au participat la acest spectacol.
Spectacolul este un gest de solidaritate artistică şi face parte din Campania Naţională "Artiştii pentru artişti", un program permanent al Uniunii Teatrale din românia (UNITER), ajuns la cea de-a XII-a ediţie. În total, 13 teatre din Bucureşti şi 26 de teatre din ţară s-au alăturat campaniei prin direcţionarea sumelor strânse din vânzarea de bilete către Fondul de Solidaritate Teatrală.
Campania UNITER "Artiştii pentru artişti" continuă până în aprilie.
Campania Naţională "Artiştii pentru artişti" a fost iniţiată în anul 2002, cu scopul sensibilizării publicului în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţara.
Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.
De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.
Citește pe alephnews.ro: Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Los Angeles Times: Angela Gheorghiu, glumeaţă şi totodată revelatorie, pe scena teatrului Broad Stage
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe