- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (04.03.2012, 12:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu: Debut triumfal pe scena Operei Naţionale din Washington
Soprana română Angela Gheorghiu a fost aclamată, sâmbătă, la Washington, unde a debutat pe scena Operei Naţionale din capitala americană, la 20 de ani după ce şi-a lansat cariera internaţională cu un spectacol susţinut la Londra.
Urmărește
1008 afișări
Angela Gheorghiu: Debut triumfal pe scena Operei Naţionale din Washington
Angela Gheorghiu, în vârstă de 46 de ani, a fost ovaţionată în picioare de publicul de la Kennedy Center, venit să asiste la recitalul sopranei române, consacrat în principal operei compozitorului Jules Massenet, cu pasaje extrase din operele "Chérubin", "Manon" şi "Cidul".
Diva Angela Gheorghiu a sedus capitala americană prin vocea ei caldă şi puternică, dar şi prin prezenţa ei scenică. Ea a prezentat pe scenă şi trei ţinute - una roz, una neagră şi una aurie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Angela Gheorghiu, care a lansat anul trecut un disc special, un omagiu adus Mariei Callas, a fost acompaniată de dirijorul american Eugene Kohn, care a colaborat cu celebra soprană greacă în anii 1970.
Ca un favor făcut publicului ei american, Angela Gheorghiu a cântat după recital, atunci când a fost rechemată de public să revină pe scenă de câteva ori, câteva fragmente muzicale de pe Broadway, precum "I could have danced all night" din musicalul "My Fair Lady".
Deşi a cântat de nenumărate ori la Opera Metropolitan din New York - unde s-a şi căsătorit, pe scenă, cu tenorul Roberto Alagna (soţul ei şi în viaţa reală, n.r.) -, Angela Gheorghiu nu cântase niciodată la Washington pentru publicul larg. Ea a susţinut însă un recital privat, tot la Kennedy Center din Washington, la sfârşitul anului 2009, în onoarea mezzo-sopranei Grace Bumbry. Printre invitaţii de la respectiva gală s-au numărat şi preşedintele american Barack Obama şi soţia sa, Michelle Obama.
Angela Gheorghiu va evolua alături de soţul ei, tenorul Roberto Alagna, pe scena Covent Garden din Londra, în spectacolul "La Boheme" de Giacomo Puccini, care va avea două reprezentaţii, pe 19 şi 23 iunie.
"La Boheme" marchează 20 de ani de la debutul Angelei Gheorghiu pe scena Covent Garden, fiind, totodată, după o perioadă lungă de timp, primul spectacol în compania soţului său, pe scena operei londoneze.
Programul sopranei Angela Gheorghiu pe 2012 include şi un recital extraordinar alături de Roberto Alagna în premieră pe scena legendarului Teatro Colon din Buenos Aires, Argentina, recitaluri în celebra sală Pleyel din Paris şi Opera din Washington, dar şi reprezentaţii cu "La Boheme" la Hamburg Staatsoper, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro alla Scala din Milano şi Bayerisches Staatsoper din Munchen.
Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena.
De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cultură şi strălucire la Balul Operei din Viena, deschis de soprana română Angela Gheorghiu - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe