- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (04.02.2010, 15:35)
Atacurile informatice din China asupra Google, investigate de NSA
Google urmează să încheie un acord de parteneriat cu National Security Agency (NSA), cea mai mare agenţie de spionaj din Statele Unite, căreia i-a cerut ajutorul pentru a investiga atacurile informatice pe care susţine că le-au suferit sistemele companiei în China.
Urmărește
79 afișări
Atacurile informatice din China asupra Google, investigate de NSA
Conform unui acord pregătit de cele două organizaţii, NSA va ajuta Google să analizeze un atac amplu de spionaj corporativ asupra reţelelor companiei, originar din China, au declarat surse din domeniul securităţii informatice pentru The Washington Post.
Obiectivul alianţei dintre Google şi NSA este de a proteja compania şi clienţii de noi atacuri.
Reprezentanţii Google şi NSA au refuzat să comenteze informaţiile, însă surse apropiate discuţiilor au afirmat, sub protecţia anonimatului, că alianţa este structurată în aşa fel încât să permită celor două organizaţii să facă schimb de informaţii de importanţă critică fără a încălca regulamentele interne ale companiei şi legislaţia americană din domeniul vieţii private şi caracterului intim al comunicaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: Coiful de la Coţofeneşti şi alte trei brăţări dacice au fost furate / Reacţiile politicienilor / Dosar penal deschis din oficiu
-
Elon Musk, apariţie surpriză la un miting al AfD: „Să depăşim vinovăţia trecutului”
-
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii: Nu ministerul decide conţinutul colecţiilor
Aceleaşi surse susţin că acordul nu va oferi NSA acces la căutările sau conturile de email ale utilizatorilor, sau că Google va pune la dispoziţia agenţiei informaţii private.
Google a anunţat pe 12 ianuarie că reţelele companiei au fost atacate informatic prin mai multe intruziuni, începând din luna decembrie a anului trecut. Compania a ţinut să sublinieze gravitatea atacurilor ameninţând că va închide divizia chineză dacă autorităţile locale nu vor permite ca motorul de căutare al Google să nu mai fie cenzurat.
Google a cerut ajutorul NSA la scurt timp după atacuri, potrivit surselor citate, însă semnarea unui acord ar mai putea dura câteva săptămâni. Atingerea unui echilibru între securitatea naţională şi dreptul cetăţenilor la o viaţă privată a devenit un subiect extrem de sensibil în SUA odată cu dezvoltarea fulminantă a internetului şi a comunicaţiilor în general.
Alianţa ar marca primul acord de împărtăşire de informaţii încheiat de Google cu NSA, potrivit surselor amintite, după ce compania a refuzat în repetate rânduri să iar parte la programul de supraveghere a teroriştilor derulat de agenţie.
Surse care cunosc detaliile acordului afirmă că scopul înţelegerii nu este identificarea atacatorilor, care ar fi aproape imposibilă după încheierea atacurilor, ci construirea unui sistem de apărare îmbunătăţit pentru reţelele Google.
Experţi din domeniul securităţii informatice susţin că atacurile au avut ca ţintă codul sursă al sistemelor Google - limbajul de programare care stă la baza aplicaţiilor - şi au vizat peste 30 de alte mari companii din tehnologie, apărare, energie, industria financiară şi media.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce erau atât de valoroase obiectele dacice furate de la muzeul din Olanda. Ce spune directorul Muzeului Național de Istorie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe