Bucureşti: Realităţile dure ale războiului, în expoziţia foto a unui câştigător a 2 premii Pulitzer

Expoziţia internaţională „Bearing Witness”, creată de fotojurnalistul Muhammed Muheisen, câştigător a două premii Pulitzer, şi de fotograful Howard G. Buffett, preşedinte şi CEO al Fundaţiei Howard G. Buffett, a fost deschisă oficial în România, la Bucureşti, şi prezintă realităţile dure din război.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Realităţile dure ale războiului, în expoziţia foto a unui câştigător a 2 premii Pulitzer

Bucureşti: Realităţile dure ale războiului, în expoziţia foto a unui câştigător a 2 premii Pulitzer

Ţinând cont că România se află în proximitatea unui război în plină desfăşurare chiar la graniţele sale, expoziţia „Bearing Witness” capătă un sens mai profund. Ea scoate la lumină realităţile dure ale războiului şi puterea umanităţii în faţa adversităţii.

Expoziţia, care prezintă o serie de imagini puternice ce surprind impactul războaielor, vine în România într-un moment crucial. Cu un conflict în plină desfăşurare, „Bearing Witness” oferă publicului o perspectivă profundă şi emoţională asupra vieţilor celor afectaţi de violenţă şi împinşi spre migrare.

Printr-o combinaţie de fotografii uimitoare şi poveşti emoţionante, expoziţia face apel la empatie şi conştientizarea costului uman al războiului.

„Bearing Witness nu este doar despre documentarea războiului, ci despre conectarea cu oamenii care trec prin aceste experienţe de neimaginat. Proximitatea României de conflict aduce această poveste mai aproape de realitatea de zi cu zi şi sper că aceste imagini vor evoca un sentiment de înţelegere şi compasiune pentru cei care suferă în faţa războiului”, a declarat Muhammed Muheisen.

„Într-un moment în care războiul se desfăşoară în apropierea graniţelor României, „Bearing Witness” serveşte drept o reamintire a umanităţii noastre comune. Ne propunem să arătăm realitatea acestor situaţii şi să inspirăm responsabilitate colectivă, îndemnând lumea să conştientizeze şi să acţioneze cu empatie şi solidaritate”, a adăugat Howard G. Buffett, fondatorul Fundaţiei Howard G. Buffett.

Expoziţia va fi deschisă publicului, cu intrare liberă, la Palatul Ghica Victoria, până în 26 septembrie între orele 12:00 – 19:00.

Bucureşti este al patrulea oraş în care expoziţia „Bearing Witness” este prezentă, după Atena în decembrie anul trecut, Amsterdam în luna martie, iar din iunie până la jumătatea lunii august în oraşul internaţional al păcii şi justiţiei, Haga.

Muhammed Muheisen este un fotograf de renume mondial, câştigător a două Premii Pulitzer, fotojurnalist, fondator şi preşedinte al organizaţiei olandeze non-profit Everyday Refugees Foundation, Ambasador Global pentru Jordan Tourism Board şi Canon. Muheisen a primit titlul de „Cel mai bun Fotograf de Agenţie” din partea TIME Magazine în 2013. Din 2001, el a documentat evenimente majore din întreaga lume şi, timp de peste un deceniu şi jumătate, crizele refugiaţilor din diferite colţuri ale lumii.

Howard G. Buffett este fotograf, fermier, conservator, om de afaceri, fost politician, fost şerif şi Preşedinte şi CEO al Fundaţiei Howard G. Buffett, care investeşte în securitatea alimentară globală, mitigarea conflictelor şi în eforturile de combatere a traficului de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici