- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.12.2014, 14:59)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA are nevoie pentru a funcţiona anul viitor de un buget de 10.250.000 de lei - proiect
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), o instituţie finanţată 100% de la bugetul de stat, are nevoie pentru a funcţiona anul viitor de 10.250.000 de lei, potrivit proiectului de buget al CNA adoptat marţi, în şedinţa Consiliului, şi care urmează să fie transmis Ministerului Finanţelor Publice.
Urmărește
113 afișări
CNA are nevoie pentru a funcţiona anul viitor de un buget de 10.250.000 de lei - proiect (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)
CNA a aprobat, marţi, cu opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul "împotrivă" (Laura Georgescu), solicitarea de buget pe anul 2015 care urmează să fie înaintată Ministerului Finanţelor Publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus în şedinţa de marţi că a votat "împotrivă" pentru că vrea să vadă cu exactitate cum s-a direcţionat diferenţa de aproximativ 2 milioane de lei între bugetul de 10.250.000 de lei pe care Consiliul îl solicită pentru 2015 şi bugetul pe care instituţia l-a avut anul acesta (8.543.000 de lei, n.r.).
Ea s-a referit la faptul că proiectul de buget solicitat de CNA în 2015 a fost prezentat verbal în şedinţa de marţi de două reprezentante ale departamentelor de specialitate ale CNA, fără a exista forma definitivă finală a proiectului, în variantă scrisă, în faţa fiecărui membru al Consiliului.
Pe de altă parte, potrivit relatărilor din şedinţa CNA de marţi, proiectul de buget solicitat de Consiliu pe 2015 cuprinde, la anumite capitole, sume mai mari decât limitele stabilite de Ministerul Finanţelor. Aceste creşteri de sume solicitate de CNA, la anumite capitole, ar fi fost stabilite în urma unei discuţii la care au participat mai mulţi membri ai Consiliului şi care s-a desfăşurat luni, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.
Astfel, la categoria "bunuri şi servicii", suma propusă este de 1.778.000 de lei, în creştere cu 658.000 de lei faţă de limita stabilită de Ministerul Finanţelor, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa Consiliului de marţi.
Această sumă include şi alocarea a aproximativ 60.000 de euro pentru organizarea în 2015, de CNA, în România, a reuniunii principalului organism în audiovizual din Europa - European Platform of Regulatory Authorities (EPRA). Reuniunea EPRA se va desfăşura la Bucureşti, în octombrie 2015, fiind pentru prima dată când cel mai important organism de reglementare în audiovizual la nivel european se va întâlni în România.
În plus, CNA solicită de la bugetul de stat fonduri necesare realizării unui spot publicitar în cadrul campaniei de promovare a tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, dar şi pentru realizarea de reparaţii capitale la terasa clădirii în care Consiliul îşi desfăşoară activitatea şi care creează probleme în interiorul instituţiei.
Totodată, potrivit relatărilor din şedinţa de marţi, sumele au fost menţinute "la un nivel sensibil egal" cu cele din 2014, cu mici creşteri, la utilităţi, carburanţi etc. Şi în privinţa deplasărilor a fost menţinut un nivel identic ca sumă cu cel din 2014.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte studiile şi cercetările pe care CNA plănuieşte să le desfăşoare anul viitor, în proiectul de buget pe 2015 apare o reluare a unui proiect mai vechi derulat de instituţie, respectiv cel cu privire la îmbunătăţirea folosirii limbii române în audiovizual. Acest proiect a fost iniţiat în mandatul fostului preşedinte al CNA Răsvan Popescu.
În şedinţa CNA de marţi nu au fost prezentate cu exactitate valoarea acestor sume solicitate de la bugetul de stat.
În ceea ce priveşte cheltuielile de capital ale CNA, suma propusă pentru 2015 este la nivelul de 508.000 lei. Totodată, 99% din această sumă (500.000 de lei) reprezintă necesarul realizării unei aplicaţii care să transpună baza de date de la departamentul licenţe al Consiliului într-un format uşor accesibil de către toţi cei care vor avea nevoie. În acest sens, CNA ar urma să achiziţioneze două servere şi patru staţii de lucru, calculatoare.
Pe de altă parte, în bugetul de personal pe anul 2015, proiectul prevede suplimentarea numărului de posturi din aparatul tehnic, care este în prezent de 133, cu 10 posturi, în special pentru întărirea serviciului de inspecţie din ţară al CNA. Astfel, dacă Ministerul Finanţelor va aproba propunerea de buget şi dacă bugetul va fi adoptat în Parlament, Consiliul ar urma să aibă anul viitor un număr total de 143 de posturi în aparatul tehnic şi 11 posturi de demnitate publică (cei 11 membri ai CNA).
Însă, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, în urma acestei suplimentări de 10 posturi, va creşte şi limita financiară impusă de Ministerul Finanţelor, cu 190.000 de lei.
Proiectul de buget pe anul viitor al CNA ar urma să fie transmis, marţi, Ministerului Finanţelor Publice. În următoarea perioadă, propunerea de buget a CNA urmează să fie analizată în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi urmează să fie supusă spre aprobare votului plenului Parlamentului.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea, la prima şedinţă după numirea lor ca membri titulari ai CNA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe