- Home
- Cultură-Media
- (20.03.2020, 16:36)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De la Hemingway la Murakami – trucuri de la mari scriitori pentru a lucra eficient de acasă
- Pandemia de coronavirus a forţat mulţi oameni să lucreze de acasă
- Scriitorii se numără printre cei care sunt pregătiţi oricând să lucreze din orice loc
- Stabilirea unei rutine zilnice şi exerciţiile fizice se numără printre secretele marilor scriitori pe care le-ai putea aplica pentru a fi eficient
Urmărește
677 afișări
De la Hemingway la Murakami – trucuri de la mari scriitori pentru a lucra eficient de acasă
Pandemia de coronavirus i-a forţat pe mulţi oameni să lucreze de acasă, dar nu toţi se adaptează noilor condiţii. Există mai multe trucuri care te pot ajuta să fii eficient şi când lucrezi de acasă, de la a limita comunicarea cu lumea exterioară la crearea unei rutine. The Guardian a făcut o trecere în revistă a obiceiurilor de lucru ale unor mari scriitori, de la Ernest Hemingway la Haruki Murakami.
1. Ocupă-te mai întâi de chestiunile dificile, la primele ore ale dimineţii. Şansele ca atenţia să îţi fie distrasă sunt mai reduse, iar mintea îţi va fi mai odihnită. Ernest Hemingway începea să scrie la 6 dimineaţa, zilnic, având un stil de lucru riguros, similar unui contabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
2. Fă-ţi o rutină şi respect-o. Trezeşte-te la aceeaşi oră, stabileşte planul de lucru, respectă-ţi ora de masă, inclusiv timpul pe care îl petreci pe social media. Graham Greene scria la finalul romanului "End of the Affair": "Când eram tânăr, nici măcar o aventură amoroasă nu mi-ar fi modificat programul. O aventură amoroasă trebuia să înceapă după prânz".
3. Fă zilnic exerciţii fizice. Romancierul japonez Haruki Murakami povestea într-un interviu din 2004: "Când am stare să scriu pentru un roman, mă trezesc la ora 4 dimineaţa şi lucrez timp de cinci - şase ore. După-amiaza, alerg 10 kilometri sau înot sau le fac pe amândouă, apoi citesc puţin şi ascult muzică. Merg la culcare la ora 9 seara. Am această rutină zilnic, fără variaţii".
4, Internetul îţi este duşman. Distanţarea socială ar fi mai dificilă fără internet, însă acest mediu este inamicul productivităţii. Scriitoarea Zadie Smith nu deţine un telefon inteligent, în timp ce Jonathan Franzen scrie într-o cameră unde nu are acces la internet. Există aplicaţii care permit întreruperea accesului la social media şi internet pentru anumite perioade de timp, astfel încât să te poţi concentra mai uşor.
William Shakespeare a scris "Regele Lear" aflat în carantină, în timpul epidemiei de ciumă. Dacă perioada de autoizolare sau carantina este folosită în mod înţelept, poţi realiza multe lucruri. Sau îţi poţi termina programul de lucru mai devreme pentru a te putea relaxa mai mult.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Festivalul UPGRADE 100, fostul iCEE.fest, se amână în 1-2 octombrie şi lansează o versiune online, cu acces gratuit
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe