- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.01.2015, 16:07)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emilian Oprea, protagonistul filmului "De ce eu?": Am preluat rolul lui Cristian Panait cu mare responsabilitate şi teamă - VIDEO
Actorul Emilian Oprea, protagonistul lungmetrajului "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, a declarat că a preluat rolul inspirat de procurorul Cristian Panait "cu mare responsabilitate şi teamă", afirmând că s-a întâlnit cu trei persoane care au stat în preajma "acestui om excepţional".
Urmărește
1526 afișări
Emilian Oprea (Imagine: captură video)
Filmul "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, care va avea premiera mondială în secţiunea Panorama Special la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de la Berlin (5 - 15 februarie), va rula în cinematografe începând din 27 februarie.
Emilian Oprea preia un rol dificil, cu mare încărcătură emoţională, inspirat de Cristian Panait, procurorul care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în timp ce ancheta un coleg de breaslă. Presa a speculat intens, la acea vreme, că gestul său ar fi fost determinat de presiunile exercitate asupra sa, într-un sistem de justiţie puternic influenţat de politică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Emilian Oprea a studiat atent cazul, imaginile apărute în presă şi informaţiile adunate de echipa filmului şi s-a întâlnit cu cei care l-au cunoscut. "Am preluat rolul lui Cristian Panait cu mare responsabilitate şi teamă. Pe lângă informaţiile scrise pe care mi le-a pus la dispoziţie Tudor Giurgiu, aveam nevoie să vorbesc cu cineva care a stat în preajma acestui om excepţional. Am reuşit să mă întâlnesc cu trei persoane: o fostă studentă, o fostă iubită şi un fost coleg procuror. Am luat din poveştile lor, am pus înăuntru şi apoi am plecat să ducem lucrurile mai departe. Pentru mine, Cristian Panait e departe de a fi doar un rol şi sunt extrem de onorat să îi pot duce povestea mai departe", a declarat actorul despre primul său rol principal într-un lungmetraj de cinema.
În filmul lui Tudor Giurgiu numele personajelor au fost schimbate, astfel că procurorul Cristian Panait a primit numele de Cristian Panduru.
Emilian Oprea joacă alături de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras şi Virgil Ogăşanu.
Pe 11 februarie, o parte din echipa filmului "De ce eu?" va participa la proiecţia de gală de la Kino International, la Berlin, şi se va întâlni cu jurnaliştii străini, într-o conferinţă de presă.
Născut în 1977, la Bârlad, Emilian Oprea a studiat actoria la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, absolvind în 2001, la clasa profesorilor Cornelia Gheorghiu şi Emil Coşeru. Din 2002, este actor la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, unde a jucat în peste 20 de spectacole, colaborând cu regizori precum Radu Afrim ("Sufletul. Puncte de vedere", "Omul pernă", "Inimi cicatrizate", "Adam Geist", "Plaja"), Victor Ioan Frunză, Istvan Szabó şi Radu Apostol. În 2015, va putea fi văzut şi în "Autoportretul unei fete cuminţi", de Ana Lungu, selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, şi în noul film al lui Marian Crişan, "Orizont", o versiune modernă a nuvelei "Moara cu noroc", de Ioan Slavici. Emilian Oprea joacă şi în noul scurtmetraj al lui Radu Potcoavă, "Mesagerul".
"De ce eu?" reprezintă cea de-a doua selecţie a regizorului Tudor Giurgiu la Festivalul de la Berlin, "Legături bolnăvicioase" fiind proiectat în Panorama în 2006.
Loredana Novak şi Tudor Giurgiu semnează scenariul filmului.
Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.
"De ce eu?" este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA şi SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Coproducători sunt Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers şi Cor Leonis Films.
În România, filmul va fi distribuit de Ro Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe