- Home
- Cultură-Media
- MENLO PARK, (22.04.2015, 12:37)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook a schimbat algoritmul de afişare a conţinutului în fluxul de ştiri al utilizatorilor. Cum va arăta newsfeed-ul
Reţeaua de socializare Facebook a anunţat marţi introducerea a trei modificări în algoritmul de afişare a conţinutului în fluxul de ştiri al fiecărui utilizator, în încercarea de a îndeplini o serie de cereri ale publicului, în urma unui sondaj efectuat în rândul utilizatorilor platformei online.
Urmărește
6942 afișări
Facebook a schimbat algoritmul de afişare a conţinutului în fluxul de ştiri al utilizatorilor. Cum va arăta newsfeed-ul (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Potrivit unui anunţ publicat pe pagina http://media.fb.com/, reţeaua de socializare a introdus de marţi noi reguli privind afişarea conţinutului în fluxul de ştiri (newsfeed) al utilizatorilor.
Astfel, în cazul utilizatorilor care au puţini prieteni sau prieteni care publică foarte puţin conţinut pe Facebook, reţeaua a modificat regula referitoare la restricţiile de afişare a postărilor multiple consecutive din partea aceleiaşi surse, oferind astfel utilizatorilor care doresc să petreacă mai mult timp online, mai mult conţinut din partea prietenilor şi paginilor pe care aceştia le urmăresc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Facebook spune că, în urma sondajului efectuat în rândul utilizatorilor reţelei de socializare, mulţi dintre aceştia s-au plâns de faptul că ratează postări importante din partea prietenilor şi ale altor surse pe care le urmăresc. Pentru a rezolva această problemă, algoritmul de afişare a conţinutului a fost modificat pentru a permite o poziţie superioară în newsfeed a postărilor directe din partea prietenilor şi a celor cu care utilizatorii interacţionează cel mai des pe platforma online, cum ar fi fotografii, videoclipuri, linkuri şi actualizări ale "statusului".
Facebook a dat asigurări că persoanele care citesc ştiri sau interacionează des pe platformă cu conţinutul unor pagini pe care le urmăresc nu vor avea de suferit, articolele urmând să fie în continuare livrate în newsfeed, pe baza preferinţelor fiecăruia, dar prioritare vor fi actualizările din partea prietenilor.
O altă problemă reieşită în urma sondajului efectuat în rândul utilizatorilor este că aceştia nu doresc să vadă când prietenii lor comentează la un articol sau dau "like" unei postări. Facebook a precizat că aceste informaţii vor fi afişate, începând de marţi, mai jos în fluxul de ştiri sau chiar deloc, ceea ce va maximiza şansele ca utilizatorii să vadă mai întâi conţinutul publicat de prietenii cei mai apropiaţi şi de paginile pe care le urmăresc.
Potrivit anunţului de marţi al Facebook, schimbările efectuate asupra algoritmului de afişare a conţinutului vor avea un impact variat asupra distribuirii către fani a conţinutului publicat pe Facebook de pagini precum cele ale instituţiilor mass-media, acest lucru depinzând de publicul fiecărei pagini şi de cât de mult conţinut este publicat. Reţeaua de socializare a precizat că este posibil ca în anumite cazuri numărul de utilizatori care vor vedea conţinutul publicat de o pagină să scadă, ceea ce va duce şi o scădere a traficului web către site-ul respectiv, dar că, în timp, aceste posibile probleme se vor rezolva atât timp cât conţinutul publicat este de interes pentru fani.
Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie 2014 publicaţia The Wall Street Journal.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe