- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (14.05.2010, 12:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Los Angeles Times: Românii nu pot face filme proaste - VIDEO
Cotidianul Los Angeles Times scrie că "românii nu pot face filme proaste, este ilegal în ţara lor - sau cel puţin în ADN-ul lor", lăudând, totodată, cel mai nou lungmetraj al lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", ce a avut, joi, premiera la Festivalul de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.
Urmărește
102 afișări
Regizorul Radu Muntean (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)
"În ultimii patru ani, cineaştii din mica ţară est-europeană au venit, în fiecare mai, pe Croazetă şi au eclipsat culturi ale cinematografiei mai mari, precum cea din Statele Unite ale Americii", scrie LA Times, trecând în revistă filmele româneşti care au făcut istorie la Cannes, "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Filmul "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, spune povestea unui bărbat de 40 de ani, căsătorit, care are o relaţie extraconjugală cu dentista fiicei sale.
"Totul sună destul de banal pentru un film de artă, dar, pentru că geniul de regizor prezintă povestea într-o manieră proaspătă, Muntean poate fi inclus în constelaţia valorilor", mai apreciază LA Times, care subliniază că în prezentarea lui Muntean " nu există isterii de tipul «vorbelor de alint/ terms of endearment»", iar punctul culminant al filmului este "minunat de reţinut".
"Este vorba, pur şi simplu, de un stil de a povesti foarte bine conturat, cu o execuţie regizorală stilată, care însă nu distrage atenţia de la firul epic. De asemenea, jocul actorilor este incredibil de bun", mai notează publicaţia. Printre actorii din distribuţia filmului "Marţi, după Crăciun" se numără Mimi Brănescu şi Maria Popistaşu.
LA Times notează că, deşi nicio companie americană nu a cumpărat drepturile de distribuţie a filmului, acesta este foarte potrivit pentru publicul din SUA. Tot LA Times menţionează că tema filmului este departe de poveştile despre comunism cu care cineaştii români au obişnuit festivalurile, mutându-se în clasa de mijloc.
"Ne temem, totuşi, că piaţa pentru asemenea filme este destul de plină de probleme, iar potenţialii cumpărători ar putea fi speriaţi. Românii, însă, vor continua să facă filme minunate, indiferent dacă noi (americanii, n.r.) le vom vedea sau nu", încheie LA Times.
Radu Muntean este prezent în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (12 - 23 mai), alături de Cristi Puiu, al cărui film, "Aurora", va fi proiectat vineri pe Croazetă, în premieră mondială.
Primul lungmetraj regizat de Radu Muntean a fost "Furia" (2002), urmat de "Hârtia va fi albastră" (2006) - nominalizat la Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007, şi recompensat cu un premiu special la Cottbus Film Festival of Young East European Cinema - şi de "Boogie" (2008), recompensat, anul trecut, cu patru premii Gopo, pentru regie, roluri principale (Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca) şi rol secundar masculin (Mimi Brănescu). "Boogie" a avut premiera mondială tot la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Realisateurs.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul