- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.09.2016, 17:22)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Muzeul BNR, deschis duminică în semn de mulţumire pentru donatorii "Cuminţeniei pământului"
Muzeul Băncii Naţionale a României va fi deschis duminică, 18 septembrie, în mod excepţional între orele 12.00 – 20.00 în semn de mulţumire pentru cei care au donat şi cei care susţin campania subscripţie publică pentru achiziţia Cuminţeniei pământului, a anunţat Ministrul Culturii, Corina Şuteu.
Urmărește
1250 afișări
Muzeul BNR, deschis duminică în semn de mulţumire pentru donatorii "Cuminţeniei pământului" (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Anunţul a fost făcut de Corina Şuteu pe pagina sa oficială de Facebook. Totodată, Ministrul Culturii a anunţat că accesul publicului va fi gratuit şi că nu implică programare prealabilă.
Din luna iunie, Cuminţenia Pământului, aflată în prezent la Muzeul Băncii Naţionale a României, a cunoscut deja peste 8000 de vizitatori.
Subscripţia publică a reuşit să adune până la data de 15 septembrie suma de 831.174 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziţie, potrivit paginii oficiale de Facebook dedicată „Cuminţeniei Pământului” (https://www.facebook.com/CuminteniaPamantului.ro). Cei interesaţi pot dona în continuare până la data de 30 septembrie 2016.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Potrivit site-ului www.brancusiealmeu.ro, în situaţia în care până la data de 30 septembrie suma nu este completă, banii donaţi în conturile Ministerului Culturii se restituie donatorilor, condiţiile, procedura şi termenele pentru restituirea sumelor urmând a fi stabilite până cel mai târziu la data de 31 decembrie.
Donaţii se pot face prin transfer bancar (sau prin depunere de numerar într-unul din conturile deschise pe numele Ministerului Culturii, CIF 4192812, enumerate pe site-ul campaniei), prin site-ul brancusiealmeu.ro, prin eMag şi prin SMS (de câte doi euro, prin expedierea textului "Brancusi" la numărul 8833).
Torodată, TVR a anunţat că va organiza un teledon dedicat în data de 18 septembrie (în această duminică) care va avea o durată de opt ore.
”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907, şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” şi “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”.
În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911. "Cuminţenia pământului”este un bun cultural de patrimoniu, o operă unică la nivel internaţional.
Citeşte şi: Cuminţenia Pământului: sub un milion de euro strânşi. Mai sunt două săptămâni până la "deadline"
Citeşte şi: SoNoRo Conac: Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru "Cuminţenia pământului"
Citeşte şi: Vicepremierul Vasile Dîncu, despre Cuminţenia Pământului: Nu ştiu dacă subscripţia publică a fost cea mai inspirată formă
Citeşte şi: Comisia de cultură a Camerei: Guvernul, obligat să plătească diferenţa pentru Cuminţenia Pământului
Citeşte şi: "Brâncuşi e al meu": Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea pe 20 septembrie
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe