- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.09.2016, 08:00)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SoNoRo Conac: Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru "Cuminţenia pământului"
Cea de-a IV-a ediţie a SoNoRo Conac se va încheia pe 18 septembrie, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului" de Constantin Brancuşi, organizate la Muzeului Naţional de Artă al României şi cuprinzând lucrări de Mozart, Elgar şi alţii.
Urmărește
419 afișări
SoNoRo Conac: Concerte dedicate încurajării strângerii de fonduri pentru "Cuminţenia pământului" (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Concertele, organizate la iniţiativa directorului general al Muzeului Naţional de Artă al României, Călin Stegerean, vor avea loc în Sufrageria Regală, de la ora 11:30 şi de la ora 19:00, în seara aceleiaşi zile. Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Vittorio Monti şi Bohuslav Martinu, interpretate de Angelica Postu (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară) şi Răzvan Popovici (violă).
Deşi pentru încheierea SoNoRo Conac a fost programat iniţial un singur concert în Bucureşti, interesul crescut din partea publicului a condus la epuizarea imediată a locurilor. Acestui fapt se datorează organizarea unui concert suplimentar, dar şi dorinţei de a expune unui public cât mai numeros cauza pe care SoNoRo Conac o susţine alături de Muzeul National de Artă al României, strangerea de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului" de Constantin Brâncuşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Pentru concertul de la ora 19:00 locurile s-au epuizat, dar se pot face în continuare rezervări pentru reprezentaţia de la ora 11:30.
"SoNoRo Conac a pornit acum patru ani ca o celebrare a locurilor în care muzica poate fi pusă în valoare nu doar de un spaţiu acustic ideal, dar şi de un concept arhitectural desăvârşit. Dorim ca această serie de concerte să fie un moment de împletire al artelor, drept urmare ne bucurăm să adăugăm încă o nouă valenţă acestei îngemănări şi să facem din ultimele concerte ale acestei ediţii a SoNoRo Conac un prilej de întâlnire al ideii achiziţionării sculpturii «Cuminţenia Pământului» de Constantin Brâncuşi cu cei care o pot face realizabilă", a declarat Răzvan Popovici, iniţiatorul SoNoRo Conac şi directorul Festivalului SoNoRo.
"Am propus organizatorilor programului SoNoRo Conac să încheie seria de concerte din acest an în muzeul în care a fost expusă decenii la rând «Cuminţenia pământului» de Constatin Brâncuşi. Dorim să atragem astfel atenţia asupra importanţei achiziţionării acesteia prin subscripţie publică şi să oferim cadrul cel mai adecvat, «casa sa» până nu demult, celor care pot să devină contributori importanţi pentru această cauză de importanţă naţională" – Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României.
Toţi cei prezenţi la eveniment vor putea dona pentru campania de strângere de fonduri iniţiată anul acesta de Ministerul Culturii. Donaţiile se va putea face prin două POS-uri oferite de BRD, partener principal al SoNoRo Conac.
"BRD este de patru ani lângă această iniţiativă, care facilitează întâlnirea publicului cu muzica şi arhitectura. Concertele de final ale ediţiei din acest an a SoNoRo coincid fericit cu un alt proiect pe care banca îl salută şi pe care l-a sprijinit deja printr-o donaţie: campania de strângere de fonduri pentru achiziţionarea «Cuminţeniei Pământului». Ne bucurăm că putem fi părtaşi la această întâlnire a artelor şi îi invităm pe toţi cei care n-au donat încă să o facă", potrivit Flaviei Popa, Secretar General al BRD – Groupe Société Générale.
În cadrul celei de-a IV-a ediţii a SoNoRo Conac au fost susţinute în această vară nouă concerte, în spaţii arhitecturale monument din toată ţara. În luna septembrie vor avea loc încă patru concerte, după următorul program: Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, jud. Sibiu (14 septembrie 2016) - Cetatea Făgăraş, jud. Făgăraş (15 septembrie 2016), Muzeul Naţional de Artă al României, Bucureşti (18 septembrie 2016, ora 11:30), Muzeul Naţional de Artă al României, Bucureşti (18 septembrie 2016, ora 19:00).
Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Programul seriei de concerte şi mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile la adresa conac.sonoro.ro.
Muzeul Naţional de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din România şi a fost înfiinţat în 1948 în clădirea fostului Palat Regal. Muzeul deţine una dintre cele mai mari colecţii de picturi din România, printre care şi cea a regelui Carol I. Muzeul găzduieşte peste 70.000 de exponate, separate în două direcţii principale: Galeria Naţională, ce are în componenţă lucrările celor mai buni pictori români, şi Galeria de Artă Europeană.
În 2013, Asociaţia Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care îşi doreşte, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenţie şi sprijinire a patrimoniului şi a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfăşurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată ţara, printre care Vila Dobruşa din Drăgăşani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlaţi, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia, Sinagoga din Bistriţa, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Conacul Hodoni de lângă Timişoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, Biserica Evanghelică din Herina, - Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din Bucureşti, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.
SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spaţiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural şi ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect îşi propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce priveşte multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.
SoNoNo Conac este un proiect iniţiat de Asociaţia Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD – Groupe Société Générale şi al Ordinului Arhitecţilor din România.
Citeşte şi: Comisia de cultură a Camerei: Guvernul, obligat să plătească diferenţa pentru Cuminţenia Pământului
Citeşte şi: Isărescu: Să se cumpere Cuminţenia Pământului din cei 80% din profit pe care BNR îi dă către buget
Citeşte şi: Avocatul Bogdan Grabowski: "Nimic nou despre Cuminţenia pământului". Dreptul de preemţiune al guvernului României expiră în 31 octombrie
Citeşte şi: Sub 10% din suma necesară, strânsă de Guvern pentru opera lui Brâncuşi, Cuminţenia Pământului. Cât ar trebui donat pe zi
Citeşte şi: "Cuminţenia pământului" este expusă la Muzeul Băncii Naţionale a României - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina