- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.05.2012, 16:35)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noaptea Muzeelor 2012. Câţi vizitatori au fost în Capitală şi care a fost muzeul din Bucureşti care a atras cel mai mult publicul
Circa 100.000 de persoane au vizitat principalele muzee şi instituţii culturale implicate în programul Noaptea Muzeelor, iar Muzeul Antipa a fost cel mai căutat de publicul larg, expoziţiile sale fiind admirate de circa 21.600 persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu al evenimentului.
Urmărește
1232 afișări
Noaptea Muzeelor 2012. Câţi vizitatori au fost în Capitală şi care a fost muzeul din Bucureşti care a atras cel mai mult publicul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit primelor rezultate, Noaptea Muzeelor 2012 a avut un succes surprinzător de mare - ţinând cont de condiţiile meteorologice care păreau a dezarma atât muzeele, cât şi potenţialii vizitatori, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR), care a coordonat desfăşurarea programului Noaptea Muzeelor.
Astfel, deşi activităţile în aer liber au fost mai vulnerabile, uneori fiind necesară transferarea acestora în interior, muzeele şi publicul au învins vremea neprielnică. În acest sens, Muzeul Bellu a atras 10.000 vizitatori, iar Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" - 2.400 (cu programul "Dimineaţa Muzeului", desfăşurat sâmbătă dimineaţă).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
În Bucureşti, publicul curios să descopere Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a aşteptat plin de înţelegere pentru a putea intra în muzeu. Deşi ora de intrare a ultimului vizitator trebuia să fie 24.00, programul s-a prelungit pentru a permite accesul tuturor vizitatorilor răbdători. În cele din urmă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" a fost admirat de un număr total de 21.600 de persoane.
Muzeele care s-au alăturat Nopţii Muzeelor încă de la primele ediţii ale evenimentului în România au avut, de asemenea, un mare succes la public: Muzeul Naţional al Aviaţiei Române (8.406 vizitatori), Muzeul Naţional de Artă al României (13.150 vizitatori), Muzeul Naţional de Istorie a României (13.000 vizitatori), Muzeul Naţional de Geologie (aproximativ 5.000 vizitatori), Muzeul Naţional "George Enescu" (10.078 vizitatori - inclusiv la Casa memorială "George Enescu" din Sinaia), Muzeul Naţional al Ţăranului Român (aproximativ 5.000 vizitatori).
Pe de altă parte, Muzeul Naţional al Pompierilor - Foişorul de Foc, care a participat anul acesta pentru prima dată la Noaptea Muzeelor, a atras peste 3.000 persoane.
Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida", căruia vizitatorii pasionaţi de domeniul tehnic i-au simţit lipsa la ediţia de anul trecut, a atras 3.278 de persoane cu programul "Ştiinţa o ia razna la miezul nopţii". De asemenea, Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnică-Minovici a atras aproximativ 1.000 persoane.
Şi organizaţiile culturale care s-au alăturat evenimentului au avut un număr mare de vizitatori. Universitatea "Spiru Haret" a fost vizitată, în premieră, de aproximativ 650 de persoane, Centrul Cultural Art Society a atras 600 de vizitatori, iar Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" - 1.500 de vizitatori.
Muzeele şi organizaţiile care au transmis până în acest moment la Reţeaua Naţională a Muzeelor din România numărul de vizitatori de la Noaptea Muzeelor, reprezentând jumătate dintre organizaţiile participante la al patrulea circuit pentru publicul bucureştean, însumează aproximativ 100.000 vizitatori. Ţinând cont de aceste rezultate parţiale, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România estimează că numărul total al beneficiarilor evenimentului din Bucureşti va depăşi recordul de 150.000 de intrări înregistrat la Noaptea Muzeelor din 2011.
Pe de altă parte, potrivit RNMR, Noaptea Muzeelor 2012 a fost un succes şi la Cluj. Evenimentul a fost sărbătorit atât de muzee, cât şi de alte organizaţii cu profil cultural, iar numărul total de vizitatori a fost de aproximativ 50.000.
Muzeul de Artă Cluj-Napoca a atras 12.000 de vizitatori (dintre care 70% tineri), Muzeul Etnografic al Transilvaniei - 15.241 (70% tineri), Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei - 6.472 (cu o expoziţie temporară în Turnul Croitorilor, care a atras 2.722 vizitatori, şi cu Colecţia de Istorie a Farmaciei, vizitată de 3.750 de persoane), Muzeele Universităţii "Babeş-Bolyai" - 4.900 vizitatori în două dintre cele patru departamente (Muzeul de Mineralogie - 2.450 de vizitatori, din care 65% tineri, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie - 2.450 de vizitatori, din care 65% tineri).
Centrul Cultural "Petre Ţuţea" a avut 1.400 de participanţi şi, în premieră, Centrul Virtus Antiqua - 800 de vizitatori (dintre care 200 sub 16 ani).
Acestora li se adaugă vizitatorii de la Muzeul Municipal Dej - 600 de vizitatori (65% tineri) şi, din nou în premieră, cei de la Galeria Frezia Dej - 200 de vizitatori (70% tineri).
Potrivit RNMR, şi în restul oraşelor ţării Noaptea Muzeelor a avut impact. Astfel, Muzeul Brăilei a atras un total de 3.161 vizitatori.
Bucureştenii au dovedit încă o dată că le place distracţia organizată, oamenii luând cu asalt, cu prilejul Nopţii Muzeelor, expoziţiile de la Muzeul Antipa, MNAR, MNIR, dar şi instituţii care pot fi vizitate gratuit tot timpul anului, ca Muzeul Aviaţiei şi cimitirul Bellu.
Deşi ziua de sâmbătă nu dădea multe şanse de reuşită ediţiei din acest an a programului Noaptea Muzeelor, din cauza ploii puternice şi frigului care cuprinseseră Capitala, bucureştenii au avut noroc, cerul luminându-se înspre seară, parcă pentru a le da ocazia să umple străzile oraşului într-un du-te - vino între cele 27 de muzee şi instituţii de cultură care şi-au deschis porţile gratuit pentru public pentru o noapte.
Citeşte şi:
RATB înfiinţează o linie specială de autobuze în Capitală pentru Noaptea Muzeelor. Între ce ore va circula şi care este traseul
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în ţară.
Muzee din peste 30 de oraşe din ţară (Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Bran, Braşov, Brăila, Bucureşti, Caransebeş, Constanţa, Ciucea, Cluj-Napoca, Craiova, Dej, Deva, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Târgovişte, Târgu-Jiu, Tîrgu-Mureş şi Turda) şi-au aşteptat vizitatorii sâmbătă în nocturnă.
Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe