O carte pe zi: „Bucureştii în primele decenii ale României Mari”- editor coordonator Adrian Majuru

O perspectivă integrată a Bucureştilor anilor 1920.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Bucureştii în primele decenii ale României Mari”- editor coordonator Adrian Majuru

O carte pe zi: „Bucureştii în primele decenii ale României Mari”- editor coordonator Adrian Majuru

„Întreaga poveste, cum era şi firesc, a fost ataşată, pe de o parte, de anii de război şi de ocupaţia străină pentru o bună parte din ţară, printre care şi capitala ţării, Bucureşti. Tema este inclusâ, pe de altă parte, şi în perspectiva holistică a perioadei privind dinamica mentalităţilor interbelice, reformatate social în cei cinci ani de război european. Dinamică a mentalităţilor care au hrănit în cele din urmă cotidianul României postbelice, post 1947. De la discurs la vestimentaţie, de la cotidian la sistem medical, regalitate şi noi mitologii politice, perioada anilor 1916-1938 este pentru prima dată integrată într-o biografie istorică dedicată, din perspectica unui eveniment istoric” (Adrian Majuru).

Albumul se ocupă de anii războiului, mitologii în mişcare; momente din viaţa bucureştenilor în timpul ocupaţiei din primul război mondial, povestite de contemporani; transportul în Bucureşti în timpul ocupaţiei germane; contribuţia monarhiei la realizarea României întregite; societatea românească interbelică – scurt excurs asupra mentalitaţilor (1910-1939); Arcul de Triumf, cheia de boltă a Marii Uniri; arhitectura şi urbanismul Bucureştilor în primul deceniu postbelic; avangarda plastică românească – premise istorice şi viziuni inovatoare; între Balcic şi Bucureşti 1918-1928; moda interbelică în Bucureşti.

Albumul cuprinde un număr impresionant de ilustraţii, multe complet inedite.

Editor coordonator Adrian Majuru – Bucureştii în primele decenii ale României Mari. Editura Muzeului Municipiului Bucureşti. 319 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici