- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.07.2021, 07:34)
- Stelian Turlea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O carte pe zi: „Ce încredinţăm vântului” de Laura Imai Messina
„Un roman emoţionant şi nostalgic despre iubire, acceptarea pierderii şi regăsirea de sine“ — Daily Mail.
Urmărește
349 afișări
O carte pe zi: „Ce încredinţăm vântului” de Laura Imai Messina
În martie 2011 a avut loc în nordul Japoniei un cutremur urmat de un puternic tsunami, care a distrus oraşul Otsuchi, din apropierea Muntelui Balenei. S-au înregistrat 15897 de morţi, 2534 dispăruţi, 53709 sinistraţi.
Curând a apărut într-o grădină de la poalele muntelui o cabină telefonică, „un telefon fără conexiune, prin care să vorbeşti cu morţii tăi”. Mii de persoane au pornit într-acolo în pelerinaj. „Chiar te poate consola aşa ceva?” se întreabă autoarea acestui roman. Ne demonstrează că aproape se poate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
„Erau mulţi ca ea – gândeşte eroina - , rămaşi după acel 11 martie 2011, oameni care veneau mai ales din Otsuchi. Dar mai erau şi unii care îşi pierduseră vreo rudă în urma unei boli, în vreun accident de maşină, bătrâni care veneau să le vorbească părinţilor dispăruţi în al Doilea Război Mondial, părinţi ai căror fii dispăruseră fără urmă”.
„Era un băieţel care venea în fiecare seară să-i citească cu voce tare bunicului său ziarul, mulţi însă veneau doar să plângă. Unii veneau ca să consoleze un defunct că nu avusese parte de înmormântare, că se rătăcise cine ştie pe unde, pe fundul mării sau într-una din nenumăratele grămezi de oase pe care le produce războiul. Era şi o mamă care-şi pierduse la tsunami toţi trei copiii şi nu se resemna să tacă, aşa că vorbea întruna, ca să umple golul rămas.
„Dar nu toţi morţii erau regretaţi. Erau unii care îi urau pe morţi şi nu acceptau ideea că pedeapsa li s-a redus doar la atât. Unora moartea le părea o fugă, ca şi cum ar fi spus ai şters-o, ai lăsat în urma ta tot balamucul ăsta, şi acum eu trebuie să duc povara greşelilor tale”.
„În locul acela de surghiun Yui descoperi că mai învăţase ceva important, anume că e destul să nu vorbeşti deloc despre un om pentru a-l anula pe vecie. De asta merita să-ţi aminteşti poveştile, să vorbeşti cu oamenii, să vorbeşti despre oameni. Să-i asculţi pe oameni când vorbeau depre alţi oameni. Să vorbeşti şi cu morţii, dacă e nevoie”.
Scriu editorii: „Când un uragan violent loveşte acea zonă, o femeie îşi riscă viaţa pentru a se asigura că grădina magică de pe Muntele Balenei nu va fi distrusă. Numele ei este Yui şi pe data de 11 martie 2011, când marea a măturat coastele Japoniei, şi-a pierdut mama şi fiica în vârstă de trei ani. Până să afle din întâmplare, în timpul unei emisiuni la radio pe care o modera, de existenţa Telefonului Vântului, Yui nu mai avea nicio raţiune de a trăi. Dar călătoria spre Kujira-yama şi întâlnirea cu Takeshi, medicul văduv a cărui fiică refuză să vorbească, şi cu o întreagă galerie de fiinţe ale căror răni se vindecă au fost primii paşi pe drumul regăsirii unui sens al vieţii, reaprinderii speranţei, redescoperirii iubirii”.
„Un roman emoţionant şi nostalgic despre iubire, acceptarea pierderii şi regăsirea de sine“ — Daily Mail.
Laura Imai Messina – Ce încredinţăm vântului. Traducere din italiană de Smaranda Bratu Elian. Editura Humanitas Fiction, colecţioa Raftul Denisei. 214 pag.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe