- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.01.2016, 18:56)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual, din 21 ianuarie, pe Google Cultural Institute
Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, va putea fi explorat virtual, începând din 21 ianuarie, pe platforma Google Cultural Institute, de către orice persoană din lume care dispune de o conexiune la internet.
Urmărește
2460 afișări
Palatul Parlamentului va putea fi vizitat virtual, din 21 ianuarie, pe Google Cultural Institute (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Lansarea turului virtual al sălilor Palatului Parlamentului şi al Muzeului Parlamentului pe platforma Google Cultural Institute va avea loc, pe 21 ianuarie, la Sala "Nicolae Iorga" din acest edificiu.
La acest eveniment, care este organizat de Camera Deputaţilor şi Google România, vor participa Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Dan Bulucea, Country Director Google România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Printre invitaţii la eveniment se vor număra reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului şi mediului de afaceri.
Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziţii ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, printre care teme referitoare la Holocaust şi la Nelson Mandela, dar şi colecţii de artă şi exponate din mari muzee ale lumii.
Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie prezentă pe toate marile pieţele globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi deţine birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.
Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.
Clădirea Palatului Parlamentului, numită şi Casa Poporului, se află situată în partea centrală a Bucureştiului şi are o suprafaţă desfăşurată pe 330.000 de metri pătraţi, potrivit site-ului casapoporului.ro.
Clădirea este înscrisă în Cartea Recordurilor la capitolul Clădiri Administrative, pe locul al doilea în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 metri cubi ai săi, pe locul al treilea în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Construcţia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.
Casa Poporului a fost construită în cadrul proiectului "Bucureşti", început în anul 1978, ca o replică a oraşului-stat Phenian din Coreea de Nord. După cutremurul din 1977, dictatorul Nicolae Ceauşescu a ordonat "reconstruirea" Bucureştiului cu un nou oraş, un stat în stat, aşa că, începând cu anii 1978 - 1979, a avut loc concursul la nivel naţional pentru reconstruirea Bucureştiului. După un concurs ce a durat aproape patru ani, Anca Petrescu a câştigat postul de arhitect-şef al celui mai controversat proiect construit până atunci în România. Şantierul propriu-zis a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 kilometri pătraţi din vechiul centru al Capitalei şi relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă. Printre clădirile dispărute s-au numărat Mănăstirea Văcăreşti, Spitalul Brâncovenesc, Arhivele Naţionale şi stadionul Republica.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe