- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.11.2012, 12:36)
- Adrian Dumitrache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RAPORT: Trecerea la televiziunea digitală şi introducerea serviciilor multimedia vor creşte concurenţa
Trecerea la televiziunea digitală terestră şi introducerea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional vor avea ca efect creşterea gradului de concurenţă şi inovaţie pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale, potrivit Consiliului Concurenţei.
Urmărește
595 afișări
RAPORT: Trecerea la televiziunea digitală şi introducerea serviciilor multimedia vor creşte concurenţa (Imagine: Shutterstock)
"Furnizarea serviciilor de programe de televiziune în sistem digital terestru va reprezenta un pas înainte calitativ în ce priveşte nivelul serviciilor de programe de televiziune recepţionate de populaţie prin intermediul frecvenţelor radio. Mai mult, migrarea către tehnologia Internet Protocol (IP) şi licenţele recent achiziţionate de operatorii mobili vor permite furnizarea de servicii mobile de bandă largă, inclusiv servicii de televiziune", se arată într-un raport al instituţiei privind evoluţia concurenţei în sectoarele cheie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În acest sens, se spune în document, trebuie evidenţiată creşterea ratei de penetrare a serviciilor de comunicaţii mobile de bandă largă, ceea ce relevă creşterea interesului consumatorului pentru astfel de servicii, în condiţiile creşterii disponibilităţii şi varietăţii terminalelor destinate utilizatorilor finali (smartphone-uri) din ce în ce mai performate.
"Aceste dezvoltări tehnologice vor determina schimbări în privinţa consumului de servicii TV, a conţinutului furnizat şi vizualizat de clienţi, consumatorul alegând locul, momentul şi conţinutul pe care îl va viziona", se precizează în raport.
Consiliul Concurenţei spune că un aspect important care influenţează pe termen lung gradul de concurenţă pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale este nivelul relativ ridicat al impactului inovaţiei tehnologice, dar şi accentuarea vânzării acestui serviciul în cadrul unor pachete de servicii (de tipul multiplay).
"Implementarea tehnologiei DTH (Direct to Home) a reprezentat o inovaţie de natură disruptivă, ducând la estomparea efectului economiilor de densitate de pe acestă piaţă, generând o extindere a pieţelor geografice relevante. Însă acest efect este contracarat de efectul economiilor de scop, fenomen care este accentuat prin vânzarea pachetelor de servicii multiplay. De asemenea, creşterea gradului de penetrare a platformelor tehnologice bazate pe tehnologia IP este de natură să modifice structura pieţei", se arată în document.
La finele anului 2011, datele Consiliului Concurenţei, care citează rapoartele autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM), arată că numărul de abonaţi la serviciile de de retransmisie a programelor audiovizuale a atins 5,85 milioane, de la 5,24 milioane în 2007.
De asemenea, conform estimărilor Consiliului, veniturile operatorilor pe acest segment de piaţă au atins 1,56 miliarde de lei în 2011, de la 1,22 miliarde de lei în 2007.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe