Spectacolul unui pianist din Melbourne a fost anulat după ce artistul a spus că Israelul a ucis jurnalişti

  • Spectacolul unui cunoscut pianist din Melbourne a fost anulat după ce artistul a spus că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti în Gaza.
  • Orchestra Simfonică din Melbourne (MSO) a prezentat scuze publice spunând că nu acceptă opinii personale pe scenă.
  • Decizia a stârnit reacţii pe reţelele sociale.
Urmărește
1725 afișări
Imaginea articolului Spectacolul unui pianist din Melbourne a fost anulat după ce artistul a spus că Israelul a ucis jurnalişti

Pianistul Jayson Gillham. Sursa foto: Facebook, Jayson Gillham

Pianistul Jayson Gillham a prezentat premiera Witness la un spectacol care a avut loc duminică pe scena Orchestrei Simfonice din Melbourne (MSO). Piesa a fost scrisă de un alt compozitor ca un omagiu adus presei palestiniene. Recitalul trebuie să se reia joi, dar MSO a anunţat că anulează spectacolul după ce Gillham a prezentat piesa spunând că Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti, potrivit BBC.

„În ultimele 10 luni, Israelul a ucis peste 100 de jurnalişti palestinieni. Uciderea jurnaliştilor este o crimă de război în dreptul internaţional şi este făcută într-o încercare de a preveni documentarea şi difuzarea crimelor de război în lume”, a spus Gillham înainte de a începe să cânte.

În replică, reprezentanţii MSO s-au declaraţi consternaţi de comentariile lui Gillham spunând că au fost puşi într-o „situaţie dificilă”.

„MSO nu acceptă utilizarea scenei noastre ca platformă pentru exprimarea opiniilor personale”, a transmis MSO.

Un purtător de cuvânt al lui Gillham a declarat pentru ABC că nu va comenta decizia „din respect pentru MSO şi relaţia lui cu instituţia”.

Decizia a stârnit dezbateri ample pe reţelele de socializare. Pianistul a fost apărat de numeroase persoane, inclusiv de fostul şef al Orchestrei Simfonice din Sydney, Leo Schofield, care a spus că „MSO ar trebui să-şi plece capul de ruşine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici