- Home
- Cultură-Media
- (05.04.2024, 16:10)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucigaşul antreprenorului care a adus „The Three Body Problem” la TV a fost condamnat la moarte în China
- Ucigaşul lui Lin Qi, antreprenorul miliardar chinez care a avut ideea să aducă pe ecrane saga ştiinţifico-fantastică chineză „The Three Body Problem”, a fost condamnat la moarte pe 22 martie, chiar cu o zi înainte de debutul mult-aşteptatului serial pe Netflix.
- Îl otrăvise cu o băutură care conţinea toxine letale, cumpărată de pe dark web.
- La originea neînţelegerilor, o dispută legată de trilogia care este acum difuzată de Netflix.
Urmărește
1547 afișări
Ucigaşul antreprenorului care a adus „The Three Body Problem” la TV a fost condamnat la moarte în China
Cazul, relatează CNN, a atras o atenţie enormă în China, având în vedere notorietatea victimei - un tânăr antreprenor care s-a îmbogăţit foarte mult când compania sa de jocuri video a fost listată la bursă în 2014 - şi dinamica, demnă de un serial TV a la Breaking Bad, a crimei.
Lin, care figurează ca producător executiv al serialului, a fost otrăvit la 39 de ani, la câteva luni după ce Netflix a anunţat intenţia de a produce serialul în 2020. A fost ucis de unul dintre directorii de top ai companiei sale, avocatul Xu Yao, care îl ajutase pe Lin Yoozoo Games să obţină drepturile asupra trilogiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Xu îi dăduse lui Lin o sticlă cu ceea ce el prezenta ca un probiotic, dar aceasta conţinea toxine letale achiziţionate de pe „web întunecat”, printr-un sistem de 160 de telefoane mobile diferite şi o companie comercială din Japonia, a informat presa chineză.
Conform acestor reconstituiri, ucigaşul a amestecat şi a testat o sută de substanţe letale într-un laborator improvizat, la fel ca cel al protagonistului serialului american „Breaking Bad”, al cărui mare fan Xu este.
După otrăvire, în iarna anului 2020, Lin a fost internat la un spital din Shanghai, unde a murit 10 zile mai târziu, medicii constatând prezenţa a cinci toxine diferite în corpul său. Xu a fost rapid identificat ca principalul suspect şi arestat.
Potrivit condamnării, motivul a fost o dispută cu privire la conducerea companiei. Presa a precizat că disputa era legată tocmai de drepturile asupra trilogiei.
Cu toate acestea, drepturile au fost achiziţionate în 2009 de câţiva antreprenori chinezi, cu care Lin a încercat fără succes să colaboreze în ultimii ani pentru adaptarea filmului. În 2017 a apelat la Xu, un avocat celebru educat în Franţa şi Statele Unite, cu un deceniu de experienţă ca avocat corporativ chinez, care a reuşit să obţină drepturile şi în anul următor a fost numit în fruntea unei filiale a Yoozoo.
Dar în acest moment relaţia dintre cei doi se deteriorează, iar Lin, nemulţumit de rezultatele lui Xu, începe să-l marginalizeze pe avocat, încredinţând cele mai importante proiecte unui alt manager, Zhao Jilong, care pare să fi fost şi el victima otrăvirii lui Xu, care injectase mercur în sticle de apă, whisky şi capsule de cafea în biroul lui Zhao, care a supravieţuit, dar cu o concentraţie de mercur în corp de 10 ori mai mare decât nivelurile de siguranţă.
Xu şi-a văzut şi salariul redus de la 20 de milioane de yuani (2,7 milioane de dolari) pe an la 5 milioane, iar când Netflix a anunţat proiectul serialului în septembrie 2020, numele său nu a apărut printre directorii producătorilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele