- Home
- Cultură-Media
- (03.05.2021, 16:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Libertăţii Presei. Cum facem diferenţa între propagandă, fake news şi o ştire obiectivă
Urmărește
246 afișări
Oamenii ştiu că Trump nu mai e preşedinte, dar poate nu mai ştiu ce a prezis. Iată ce spunea în 2017, cu 3 ani înainte de alegeri.
„Ziarele, televiziunile, toate tipurile de media vor avea pierderi financiare uriaşe dacă eu nu mai sunt aici! (n.r. la Casa Albă)”, a afirmat Donald Trump.
Şi vorbele lui s-au adeverit. Cum de a nimerit-o atât de bine? Poate pentru că a înţeles cum funcţionăm – eu, tu, noi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
După ce Trump nu a mai fost personajul principal în povestea Statelor Unite, Fox, CNN, New York Times, Washington Post, toate marile nume ale presei mondiale s-au dus în jos. Şi ca audienţe şi, evident, ca încasări.
Washington Post a avut cu 26% mai puţini vizitatori pe site în februarie decât în ianuarie şi cu 7% mai puţin decât în 2020. Situaţia a stat şi mai prost pentru New York Times - 17 procente pierdere din februarie în ianuarie anul acesta şi 16% în minus faţă de februarie 2020. Dar marele pierdant la acest capitol e reţeaua CNN, cu care Trump a dus un război permanent.
Într-o lună, după alegeri, CNN a pierdut 45% din audienţa din prime time. FOX-ul a pierdut în acest interval doar 6% şi a devenit liderul TV. Cea mai dură lovitură încasată de CNN s-a măsurat nu doar în ştirbirea încasărilor, ci şi a reputaţiei.
Project Veritas a publicat înregistrări cu directorii reţelei, care trasau tuşe groase pentru ca Trump să fie mereu într-o lumină proastă.
Sigur nu mai e cazul să menţionăm că dezbaterea presă sau propagandă nu e doar la ei. E şi la noi. Şi poate ţi se pare că nu e un subiect care să te afecteze. Tu ştii, tu alegi presa autentică şi miroşi un fake sau propaganda. Profesorul de psihologie Daniel David ne explică, însă, că nu e chiar aşa.
„Problema apare atunci când tu faci propagandă ascunzând acest lucru. Dacă eu sunt expus la un conţinut informaţional care vine în cantitate mare, când sunt obosit, tot ce citesc este considerat de capul meu adevărat”, precizează Daniel David, rector al Universităţii Babeş Bolyai.
Aşa că ai grijă cui îi oferi încrederea ta. Timpul tău. Sunt limitate şi doar informaţia de bună calitate, relevantă şi bine verificată e cea care te ajută să iei deciziile corecte şi să stabileşti cum arată lumea din jurul tău. Cu adevărat.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate