- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Banca Angliei injectează 150 de miliarde de lire în economie
- Banca Angliei se pregăteşte să injecteze 150 de miliarde de lire în economie pe măsură ce anticipează o nouă serie de piedici în a doua perioadă de carantină, transmite BBC.
- Rata şomajului va ajunge la mijlocul lui 2021 la 7,75%, de la 4,5% în prezent, atingând astfel cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.
Banca Angliei injectează 150 de miliarde de lire în economie
Deşi, cel mai probabil, economia Marii Britanii nu va intra în recesiune în T4/2020, banca este de părere că nivelul şomajului va creşte brusc odată ce schemele guvernamentale de susţinere a angajaţilor vor fi ridicate.
De asemenea, autorităţile au menţinut ratele dobânzilor la un nivel record de 0,1%.
Banca anticipează că economia va scădea cu 2% în ultimele trei luni ale anului, înainte să crească din nou la începutul lui 2021, presupunând că actualele restricţii vor fi ridicate până atunci. Totodată, banca se aşteaptă la un declin de 11% în 2020 şi a declarat că economia va reveni la nivelurile pre-pandemie la sfârşitul anului viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Rata şomajului va ajunge la mijlocul lui 2021 la 7,75%, de la 4,5% în prezent, atingând astfel cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani.
Banca Angliei este responsabilă de masa monetară a Marii Britanii – cantitatea de bani care circulă în economie. Astfel, banca poate crea bani digitali pe care îi poate cheltui pe obligaţiuni guvernamentale printr-un proces cunoscut drept relaxare cantitativă (quantitative easing - QE).
Relaxarea cantitativă este descrisă uneori prin procesele de printare a banilor, însă de fapt nu se creează nicio bancnotă fizică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO