- Home
- Economic
- BRUXELLES, (23.11.2017, 20:10)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BCE şi Germania condiţionează sistemul garanţiilor depozitelor bancare în zona euro de reducerea creditelor neperformante
Germania condiţionează implementarea sistemului de garanţii pentru depozite bancare în zona euro de reducerea creditelor neperformante, poziţia fiind susţinută de Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE).
Urmărește
388 afișări
BCE şi Germania condiţionează sistemul garanţiilor depozitelor bancare în zona euro de reducerea creditelor neperformante
Conform reglementărilor europene, depozitele bancare sunt garantate în prezent până la nivelul de 100.000 de euro. Însă Franţa, Italia şi Comisia Europeană vor ca sistemul de garanţii pentru depozitele bancare să fie finanţat printr-un fond comun al zonei euro, în contextul planului de consolidare a uniunii monetare şi bancare.
Măsurile au rolul creşterii încrederii în sectorul bancar european, dar mecanismele naţionale pentru garantarea depozitelor sunt considerate insuficiente în cazul unor crize economice majore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Planul întâmpină opoziţia Berlinului, care se teme că cetăţenii germani riscă să fie nevoiţi să finanţeze conturi bancare în cazul unei crize majore apărută în alt stat al zonei euro. În acest context, Guvernul Angela Merkel a cerut în mai multe rânduri identificarea şi eliminarea creditelor neperformante.
Poziţia Germaniei este susţinută şi de Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE). "Un mecanism european de garantare a depozitelor bancare nu poate fi aplicat până ce nu se va diminua cuantumul creanţelor dubioase", a declarat şeful BCE în Parlamentul European, potrivit publicaţiilor franceze La Tribune şi Economie Matin.
"Temele creditelor neperformante şi Sistemului European de Garanţii pentru Depozite Bancare (EDIS) sunt legate una de cealaltă. Reducerea riscurilor şi asumarea în comun a responsabilităţii pentru riscuri merg în paralel, iar creditele neperformante sunt parte a acestei scheme", a subliniat Mario Draghi.
În noiembrie 2015, Comisia Europeană a propus constituirea Sistemului European de Garanţii pentru Depozite Bancare (European Deposit Insurance Scheme, EDIS) pentru depozitele bancare din zona euro. EDIS, unul dintre pilonii uniunii bancare, este parte a planului de măsuri în sensul aprofundării integrării economice şi monetare. Sistemul European de Garanţii pentru Depozite Bancare (EDIS) va fi o continuare a reglementărilor actuale implementate la nivel naţional prin Directiva UE 2014/49, prin care sunt asigurate depozitele bancare de până la 100.000 € în toate statele Uniunii Europene. Intenţia liderilor UE este ca Sistemul European de Garanţii pentru Depozite Bancare să fie mai puternic şi mai uniformizat în materie de susţinere financiară la nivelul zonei euro.
Citeşte şi: Financial Times: Investitorii, preocupaţi de măsurile privind managementul corporativ adoptate de România
Citeşte şi: Eugen Rădulescu, BNR: O eventuală recesiune în Europa ar putea antrena efecte mult mai severe în România
Citeşte şi: Tudose: Transferul contribuţiilor la angajat va aduce aproape un miliard de euro anual în plus la buget
Citeşte şi: După ce a fost comparat cu un "păun printre găini" pentru că a criticat Guvernul, preşedintele Consiliului Concurenţei se apără: Sunt un funcţionar cenuşiu al statului
Citeşte şi: Curs BNR, 23 noiembrie. Cât costă astăzi un euro
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Curs BNR, 23 noiembrie. Cât costă astăzi un euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe