- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.03.2017, 14:08)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce se întâmplă pe piaţa valutară? Cursul leu/euro a urcat la un maxim de peste 4 ani
Cursul leu/euro anunţat miercuri de BNR a ajuns la maximul ultimilor patru ani, cu o cotaţie de 4,5512 lei, în creştere cu 0,33% faţă de sesiunea precedentă, cel mai mare nivel de la începutul anului 2017, potrivit Băncii Naţionale a României.
Urmărește
3908 afișări
Cutremur pe piaţa bancară din România. Euro atinge maximul anului 2017
Marţi, moneda euro era cotată la 4,53 lei. Euro a debutat în ianuarie cu valoare de 4,51 lei. În luna februarie, euro a variat de la 4,48 la 4,52 lei.
Ultima oară când cursul leu/euro a depăşit pragul de 4,55 lei a fost pe 7 iunie 2013, când a atins o valoare de 4.5535.
Dolarul a crescut de asemenea cu 0,46%, urcând peste pragul de 4,31 lei/dolar.
Miercuri, dolarul a ajuns la 4,31 lei, în creştere faţă de ziua precedentă când a fost cotat la 4,29.
Potrivit unei analize a ING Bank, publicată miercuri, apetitul de cumpărare pentru perechea valutară EUR/RON a continuat, iar perechea a găsit puţină rezistenţă chiar şi după ce s-a tranzacţionat peste nivelul maxim al zonei de echilibru a BNR, aşa cum este ea percepută.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
„Am observat anul acesta că guvernatorul BNR sugera că intervalul EUR/RON s-a mutat puţin mai sus de la 4,38-4,54 înainte. La cel mai recent raport asupra inflaţiei, guvernatorul a menţionat de câteva ori intervalul 4,44-4,54, fără a exprima vreo preferinţa pentru acesta, însă a subliniat şi volatilitatea redusă a EUR/RON, de cel mult 3%. Guvernatorul a spus şi că vede puţin loc (poate deloc) pentru aprecierea leului din cauza erodării competitivităţii, iar acest argument a fost întărit de un grafic prin care se arată că firmele locale au pierdut deja cota pe piaţa internă în defavoarea importurilor”, notează ING.
„Acest aspect este în contradicţie cu sondajele Comisiei Europene, care arată că poziţia competitivă a companiilor din industria prelucrătoare pe piaţa locală a atins un maxim post-criză în T1 2017 (calculat ca medie mobilă pe patru trimestre)”, mai arată finanţiştii.
„Ne aşteptăm ca EUR/RON să se tranzacţioneze în intervalul 4,49-4,54 cel puţin pe parcursul primului semestru din 2017, dar credem că astăzi am putea vedea un test important privind dispoziţia BNR de a redesena limitele de variaţie. Creşterile salariale recente, mai ales ale venitului minim, decuplate de câştigurile de productivitate, au adus riscuri pe zona competitivităţii. Astfel, BNR ar putea fi înclinată să mute zona de echilibru mai sus, poate către 4,5-4,6, într-o tentativă de a susţine gradual creşterea economică. Acest scenariu ar putea fi testat astăzi”, se arată în raportul ING.
Citeşte şi: Comisia Europeană: Agenţiile pentru protecţia consumatorilor din UE vor despăgubiri de la Volkswagen
Citeşte şi: Zara îşi doreşte să aducă în România singurul brand pe care nu-l avea pe piaţa locală. Cele mai noi informaţii despre magazinul care se va deschide în acest an
Citeşte şi: INS: Peste 52.000 de locuinţe s-au construit în 2016, în creştere cu mai mult de 5.200 faţă de 2015
Citeşte şi: De ce angajaţii români au salarii de şase ori mai mici decât nemţii, dacă productivitatea este la jumătate? HARTA productivităţii muncii în Europa
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe