Centrul vechi al Capitalei a intrat în depresie

Centrul istoric, kilometrul zero al distracţiei din Capitală, care în fiecare din ultimii ani marcaţi de criză a crescut „ca Făt Frumos“ - într-un an cât alţii în şapte -, „a intrat într-o mică depresie“ în primul se­mestru, acesta fiind un semnal clar că în spatele creşterii economice peste aş­tep­tări (peste 2% în acest an), al avan­sului exportului şi al producţiei indus­triale se ascunde o altă realitate, cea a românilor de rând care sunt încă în criză şi nu au bani să iasă să consume.

Urmărește
1235 afișări
Imaginea articolului Centrul vechi al Capitalei a intrat în depresie

Centrul vechi al Capitalei a intrat în depresie

 „Clienţii vin în continuare, însă mul­ţi dintre ei trag de o apă toată seara“, spune Nicu Marin, adminis­tra­torul Arcade Café, unul dintre cele mai cunos­cute şi mai vechi baruri din cen­trul vechi, o zonă care cuprinde circa 100 de localuri cu afaceri anuale de 150-200 de milioane de euro.

La rândul său, Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai importanţi antrepre­nori din piaţa locală a restaurantelor şi unul dintre primii care au simţit potenţialul centrului istoric, afirmă că „astăzi putem spune că centrul vechi a intrat într-o mică depresie. După o perioadă îndelungată de creşteri puternice şi investiţii, zona ajunge la ma­­tu­ritate şi jucătorii încep să se cear­nă“. Astăzi el şi-a con­cen­trat în zonă şi în apro­piere mai multe localuri, pre­cum City Grill, Hanu Bera­rilor, Trat­toria Buon­gior­no şi Caru’ cu Bere, cel mai cunoscut restau­rant din România, pe care îl are în adminis­trare. În opi­nia sa, zona va ră­mâ­ne una bună pentru busi­ness în principal pentru brandurile puter­nice, care au reuşit să îşi fidelizeze consumatorii.

Situaţia din centrul istoric demon­strează că datele statistice privind creş­­­terea eco­no­mi­ei nu se văd în piaţă, unde con­sumul a scăzut în luna mai cu 3,3% faţă de aceeaşi lună de anul trecut şi a stagnat la ni­velul pri­me­lor cinci luni. Astfel, da­că în anii de boom consu­mul era cel care du­­cea în spate eco­no­mia, astăzi el este cel care o trage îna­poi în contextul în care salariile din România sunt printre cele mai mici din UE şi perspective de creştere semni­ficativă nu există.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici