Comisarul pentru Energie vrea să interzică forările petroliere marine la mare adâncime
Comisarul pentru Energie, Guenther Oettinger, va solicita, miercuri, interzicerea temporară a forărilor petroliere marine la mare adâncime, până la finalizarea unei investigaţii privind cauzele dezastrului produs la o platformă a BP în Golful Mexic, dar Marea Britanie consideră că nu este cazul.
Comisarul pentru Energie vrea să interzică forările petroliere marine la mare adâncime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu vedem motivul unui moratoriu asupra forărilor la mare adâncime. Învăţăm din incidentul din Golful Mexic, dar nu există reglementări obligatorii", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului britanic al Energiei şi Schimbărilor Climatice.
El a adăugat că nicio instituţie europeană nu are puterea să declare un moratoriu privind forările de acest tip, considerate de guvernul britanic esenţiale pentru securitatea energetică a ţării.
Legislaţia britanică referitoare la operaţiunile marine a fost înăsprită după o explozie produsă în 1988 la platforma Piper Alpha, soldată cu moartea a 167 de oameni, în cel mai grav incident de acest fel din lume, în privinţa numărului de victime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Autoritatea britanică de reglementare în domeniul siguranţei, HSE, ar putea revizui din nou legislaţia dacă investigaţiile legate de explozia platformei Deepwater Horizon a grupului BP, care a provocat cea mai gravă scurgere de petrol din istorie, vor dovedi lipsuri în prevederile legale.
Între timp, guvernul evaluează toate noile operaţiuni de forare şi a început inspecţii la plaformele mobile, după accidentul din Golful Mexic, produs în aprilie.
Producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii va scădea cu peste 25% până în 2015, potrivit estimărilor, majorând dependenţa ţării de importurile de carburanţi, iar guvernul vrea să încurajeze forările la mare adâncime.
Guvernul estimează că potenţialul resurselor de petrol şi gaze de mare adâncime este de circa 3-3,5 miliarde barili echivalent petrol, respectiv 15%-17,5% din resursele totale ale ţării.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO