- Home
- Economic
- NEW YORK, (01.05.2014, 15:58)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONTROVERSĂ privind ochelarii Google Glass: Cât costă de fapt componentele acestui dispozitiv
Costul componentelor ochelarilor inteligenţi Google Glass se ridică la doar 79,78 de dolari, potrivit estimărilor unui site specializat, în timp ce preţul de referinţă fixat de Google este de aproape 19 de ori mai mare, de 1.500 de dolari, scrie cotidianul american Wall Street Journal.
Urmărește
2446 afișări
Teardown.com, portal specializat în dezmembrarea şi analiza gadgeturilor destinate consumatorilor, a examinat recent Glass şi a estimat un cost al componentelor de 79,78 de dolari.
Un purtător de cuvânt al Google a declarat că estimările Teardown.com sunt "total greşite", dar a refuzat să facă alte comentarii.
Deşi ecranul Glass, de numai câţiva milimetri are o rezoluţia înaltă, iar proiectarea şi producţia au fost probabil costisitoare, Teardown.com a estimat costul la numai 3 dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cifrele se bazează pe o analiză preliminară şi rapidă, urmând să fie revizuite după o verificare mai minuţioasă a dispozitivului.
Pe lângă preţul componentelor, asamblarea acestora într-un spaţiu atât de restrâns precum cel disponibil la Google Glass ar putea adăuga, de asemenea, costuri semnificative pentru compania americană, scrie Wall Street Journal.
Ochelarii Glass sunt asamblaţi în statul american California, mai scump pentru producţia de gadgeturi decât Asia, unde se fabrică cea mai mare parte a componentelor pentru dispozitive mobile.
De asemenea, se adaugă şi costurile generate de ingineri şi alţi specialişti care au lucrat la Glass încă din 2011, plătiţi foarte bine de Google.
În pofida acestor cheltuieli care intră în preţul final, estimarea de mai puţin de 80 de dolari pentru componente ar putea ridica semne de întrebare despre preţul foarte mare al Glass. Google speră să scadă preţul final la lansarea dispozitivului la vânzare pentru publicul larg.
Potrivit Teardown.com, cea mai scumpă componentă a Glass este procesorul pentru aplicaţii OMAP 4430, produs de Texas Instruments, estimat la 13,96 dolari.
Google a vândut unui număr restrâns de cumpărători Glass pe 15 aprilie, la preţul de 1.500 de dolari, dar a precizat că aceasta nu reprezintă startul vânzării la scară largă.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe